Gå til hovedindhold

Se hvordan familie dyrker 2.500 kilo økologisk mad på bare 400 kvadratmeter

Af Michel
En af familiens geder

Har du nogensinde tænkt på at dyrke din egen mad, men tror ikke på at det kan lade sig gøre? Det er mere end muligt og det er en måde at være selvforsørgende og at have en bæredygtig livsstil. Familien Dervaes der bor i Los Angeles viser vejen.

Familien Dervaes bor på en grund på bare 400 kvadratmeter 15 minutter fra downtown LA. Det er der sådan set mange der gør, men det specielle er at de formår at 'drive' en bæredygtig og uafhængig gård i byen. Og det inkluderer også dyr.

66-årige Jules Dervaes startede med at omdanne sin grund, der ligger få hundrede meter fra motorveje, til en gård i byen tilbage i 2002. Jules og hans to døtre og ene søn har otte høns, fire ænder og to geder på gården.

Idag producerer familiens bygård, på et år, 2.000 kilo grøntsager, tusinder af høne- og andeæg, 11 kilo honning og 400 forskellige slags grøntsager, frugter og spiselige blomster. Det betyder at de kan leve af alt som de producerer uden problemer, selvom de dog handler ris og andre småting fra lokale markeder.

Og de kan ikke bare leve af alt hvad de producerer. De har et overskud af mad og sælger det fra deres forhave, hvor de kan tjene op til 130.000 kroner om året! Og lokal økologisk mad er meget efterspurgt i området, hvor de bor, så der er ingen problemer med at afsætte maden. De får endda henvendelser fra kokke og ejere af lokale restauranter, der ønsker at bruge deres mad.

Jules siger selv at han nu er 'off the grid' og at det han gør er vejen til frihed. Det skal også ses i lyset af at han kun betaler 70 kroner om måneden for strøm til sin grund, da taget på huset er dækket med solcelleanlæg.

Familien Dervaes kan stå som inspiration for alle der ønsker at være mere uafhængige og selvstændige. Det er skam muligt.

Du kan følge Familien Dervaes på http://urbanhomestead.org

Se indslag med familien herunder.