Citathistorie: 

Brøndby: Borgerne blev fattigere – borgmesteren holdt fest for 141.347 kroner

Brøndby Kommune havde i perioden 2002 til 2010 Danmarksrekord i vækst.

Altså vækst i antal borgere som efter OECD's definition betegnes som fattige, det kunne Politiken berette i 2012.

Det var under ledelse af den socialdemokratiske borgmester Ib Terp, at Brøndby kunne hjemtage pokalen for denne tvivlsomme top-placering.

Borgerne i Brøndby blev altså mindrebemidlede og fattigere i sammenligning med andre kommuner, men det gjorde Brøndby Kommunes topfolk nok ikke.

Nu, fire år senere, kan Journalista i hvert fald afsløre, at Brøndby Kommune brugte mindst 141.347 kroner på en afskedsreception til Ib Terp.

De dårlige resultater for Brøndbys borgere er således ikke smittet af på festlighederne i forbindelse med borgmesterens farvel til byen.

I hvert fald blev udgifterne ikke forsøgt holdt i ave. Men fremmødet var dog mindre end forventet. Borgemesteren var ikke så populær som kommunen havde regnet med.

Det betød, at kommunen kom til at betale for 500 kuverter af mad og drikke selvom kun godt 300 gæster valgte at møde op til festen.

Journalista fremlægger grundig dokumentation for udgifterne i forbindelse med borgmester Ib Terps afskedsreception, som mediet har søgt aktindsigt i.

Mediet tager fat om kommunale receptioner, fester, "studierejser" og anden kreativ brug af skatteydernes betroede midler.

Med så pompøse fester på skatteborgernes regning, er det ikke underligt, at mange borgmestre i dag opfattes som bykonger.

Også Ib Terp er omtalt som bykongen af Brøndy.

Der bliver i hvert fald ikke sparet på noget, når det gælder toppen af poppen inden for det kommunale system. Råd til fest og farver er der altid.

Om der så må skæres i kernevelfærd eller borgernes ydelser - eller skatten sættes i vejret - er jo en ting, som åbenbart kommer i anden række.

Det bliver stedse sværere at tage kommunernes evindelige klynk om mangel på penge alvorligt, al den tid der bruges millioner på tant og fjas.