Primære faneblade

Lukket

De klarede den ikke, Fru Merkel

Foto: Armin Linnartz / CC3
Angela MerkelFoto: Armin Linnartz / CC3

Ifølge Bild var det en afghansk "flygtning", der kørte lastbilen ind i en stor menneskemængde ved et julemarked i Berlin. Han havde været i Tyskland under et år – og levet som "småkriminel".

OPDATERING: Den først anholdte nævnt oven for er nu frigivet og politiet leder efter en mistænkt fra Nordafrika.

12 mennesker er døde og 48 sårede.

Og der er ingen tvivl om, at mange ondsindede mennesker har sneget sig ind i Europa under dække af at være stakler på flugt fra krig og terror. En terror de bringer med sig ind på kontinentet.

Sagen er imidlertid den, at Angela Merkel har et betydeligt ansvar i den forbindelse. Hun gik forrest i bestræbelserne for at EU skulle modtage mange flygtninge og Tyskland har taget et stort antal.

Hendes invitation skabte, som jeg skrev her på lederpladsen for over et år siden, en strøm af migranter ind i Europa fra Nordafrika, Mellemøsten og fra området i og omkring Afghanistan og Pakistan.

Desværre har det ikke været muligt at skelne skidt fra kanel i den voldsomme, nærmest ukontrollerede, strøm af mennesker. Hovedsageligt bestående af unge mænd.

Det eneste, vi snart kan sige med sikkerhed, er, at sandsynligheden for terror og uro stiger jo flere mennesker, der kommer ind i Europa fra de bemeldte områder.

Merkels politik har altså slået fejl.

For nu at sige det mildt.

Om tragedien i Berlin kan være med til at vække Europas politikere, ved vi ikke.

Som minimum burde der være enighed om at stoppe al asylbehandling på Europæisk jord og få styrket de ydre grænser betydeligt. Af med fløjlshandskerne.

Så må man koncentrere hjælpen til flygtninge i nærområderne, hvor man også kommer længere med pengene. I den sammenhæng må der lægges pres på de rige arabiske oliestater, så ikke vestens befolkninger står med hele regningen.

Vi kan måske stadig klare den, Fru Merkel.

Men det kræver en mere realistisk indstilling herunder viljen til at lukke af for indvandring til Europa fra uroplagede områder i verden.

Lad ikke de tragiske dødsfald i Berlin være helt forgæves.

11/12/2019
Emner: 
politikudland
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
MediaCreeper

FOLKETS udgives og ejes af Kiils v/Lennart Kiil - cvr 35172831

x