Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Den feministiske "debat"

Hvorfor løber debatten af sporet?

Jeg vil mene, at debatten om feminisme og med feminister næsten på forhånd er dømt til at ende galt. En del af problemet er den måde, mange feminister debatterer på.

Feminister har ikke noget problem med at hænge modstandere ud med fuldt navn i debatten. Samtidig tager de modpartens ord ud af sammenhæng og fordrejer meningen.

Det ser jeg ofte i debatter på nettet.

Det føler de sig måske i deres gode ret til, fordi de er på "den rigtige side".

EN ANDEN TING, der falder mig i øjnene, når feminister debatterer, er de mange spændende ord, de ynder at hæfte på deres debatmodstandere:

Mandschauvinist, misogynist, sexist – eller blot "hvid mand" som vist nok er meget slemt i sig selv i den feministiske verdensopfattelse.


Når først en af disse "titler" er uddelt, så giver det også mange feminister en særlig "ret" til at svine modstanderen for fuld udblæsning.

Man hænger altså ikke bare folk ud ved navn, man mærker dem også ved at stemple dem som onde – og så er jagtsæsonen ellers åben.

En sexist kan ingen jo have sympati med.Men sagen er blot, at der ofte ikke skal ret meget andet end uenighed med feministerne om et enkelt punkt til, før man bliver stemplet som netop sexist.

OG SÅ ER DER FORDOMSFULDHEDEN: En af de ting, som ofte kommer frem, når man hører feminister udtale sig om andre, er antagelser om, hvordan andre er.

Det virker som om feminister har en masse fordomme om mennesker, som ikke deler deres opfattelse af tingene.

Disse ofte meget negative forestillinger om anderledes tænkende er ikke noget godt udgangspunkt for debat.

Og som regel er der ikke hold i de forestillinger, feminister gør sig om ikke-feminister eller om hvordan ikke-feminister agerer ude i virkeligheden.

FOR MIG VIRKER DET UNDERLIGT, at feminister ikke er lidt mere opmærksomme på deres egen fremfærd og tænker lidt over, hvordan de behandler andre i debatterne på nettet.

Det virker dobbeltmoralsk: Man forventer, at andre skal opføre sig pænt og debattere lødigt, men man gør det ikke selv. Reglerne bør vel også gælde feministerne selv.

Det er helt fint, at folk er feminister og giver deres mening til kende, men husk, at der også er folk med andre holdninger - og det gør dem ikke til dårligere mennesker.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn