Primære faneblade
Citathistorie: 

Antal

Ny undersøgelse: Økologiske æg er giftigere

Pixabay

Æg

Det er svenske myndigheder, som har målt på indholdet af giftstofferne dioxin og PCB i æg.

Og sammenligningen mellem almindelige æg og økologiske æg falder ikke ud til de økologiske ægs fordel.

Det er LandbrugsAvisen der i dag bringer de for mange nok ret overraskende resultater.

Resultaterne udgives i en rapport som officielt bliver frigivet inden for den nærmeste fremtid.

Rapporten kan også fortælle, at mængden af dioxin i økologiske æg over det seneste årti er steget ret markant. Og det bekymrer naturligvis den svenske brancheorganisation.

Hvad skyldes denne stigning så?

Det handler efter alt at dømme om det foder, landmændene giver hønsene:

I konventionel produktion tilsættes aminosyren methionin i en syntetisk form, som ikke er tilladt i økologisk produktion. I stedet fordres de økologiske høner med fiskemel, der indeholder en stor andel naturligt methionin.

Økologiske producenter og diverse miljøorganisationer har haft held med at overbevise mange almindelige forbrugere om økologiens velsignelser.

Men igen og igen viser undersøgelser, at konventionelt landbrug på mange måder giver et bedre resultat.

Og i mange tilfælde er bedre for naturen.

Hvorvidt resultaterne er gældende for danske æg melder historien endnu ikke noget om.

13/2/2019
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn