Gå til hovedindhold

Leder: Hvorfor skal danskerne lide under Søren Pinds impotens?

Af Lennart

Søren Pind er en rigtig internet-sherif.

Sådan en der håber på, at alt kan ordnes online.

Måske husker I, at han fortalte os danskere, at vi i en "overgangsperiode" (hvor mange år har den varet nu?) måtte finde os i, at politiet ikke havde ressourcer til at bruge tid på indbrud i private hjem.

Eller hvad med et af hans seneste nye stunts, hvor han meget kreativt bruger sine evner ud i statistik og Excel-ark til at binde danskerne en historie om faldende kriminalitet på ærmet.

Eller de mange lange debatter på Facebook.

Jo, Søren Pind lader til at være en mand som holder tingene på afstand. Der skal helst være en elektronisk skærm mellem ham og virkeligheden. En internet-sherif.

Og nu spiller han igen ud med et tiltag som beror på internet og overvågning.

Han mener nemlig, at alle danskere skal have overvåget deres telefon- og internet-forbrug.

Når man nu ikke formår at gøre noget ved de rigtigt problemer ude i virkeligheden. Når man ikke vil tage fat om indbrud eller vold. Jamen, så kan man jo altid genere bønderne med lidt nidkær herremandsmentalitet.

Ud over at genere alle danskere lægger Søren Pinds totalitære (i ordets egentlige betydning - nemlig altomfattende) forslag om overvågning af al elektronisk kommunikation også store ekstrabryder på udbydere af internet og telefoni.

De ekstra-omkostninger det medfører vil med tiden blive ført videre over på forbrugerne. Altså alle danskere med adgang til telefon eller internet. Og det er vel nærmest en pligt at have efter al den digitalisering staten presser ned over folket.

Pind har flere gange tidligere været fremme med stort set enslydende forslag. Som en ubehageligt påtrængende type, så bliver han ved med at presse på med sit forslag, som ingen andre end politikerne ønsker gennemført.

Og før eller siden kommer han sikkert igennem med det. Så han virkelig kan overvåge alt i cyberspace og blive master of the internet.

På det psykologiske plan virker det muligvis også beroligende at vide man at man har fuldstændig kontrol med folkets færden på nettet.

Jo større, mere komplekse og uoverkommelige problemerne på gader og stræder ude i virkeligheden bliver, jo større er fristelsen til at stramme på internettet, hvor illusionen om kontrol og overblik er nemmere at fastholde.

At regeringen ikke har styr på sagerne i forhold til kriminelle elementer og reelle forbrydelser, skal danskerne nu betale dobbelt for gennem øget dyr og totalitær overvågning af almindelige, lovlydige borgere.

Tak for ingenting, Pind.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.