Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Norske liberale trues efter kvindemøde: "Håber dit forpulede lig voldtages"

Unge norske kvinder har modtaget trusler fra kvinder på anonyme numre efter de har tilladt sig at sætte spørgsmålstegn ved det gavnlige i forbud mod prostitution.

Anna Dåsnes (17), Maria Katinka Lie (19) og Amanda Schei (24) opfatter sig som liberale feminister, men knapt så liberale feminister tog ikke godt imod deres forslag om en legalisering af sex-køb ved et kvindemøde i den forgange uge.

Feminsten Kari Jaquesson reagerede ganske prompte med denne opfordring til en af de unge liberale forslagsstillere:

Så synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år

Kari Jaquesson har efterfølgende delvist beklaget sin opfordring, da hun angiveligt ikke vidste, at den ene af kvinderne var mindreårig.

Men reaktionerne på mødet var relativt milde i forhold til de trusler og tilsvininger, som de liberale feminister efterfølgende har måttet stå model til.

Over telefonen har de modtaget trusler som:

  • Håper ditt forpulte lik voldtas

En anden voldsom udmelding rettet mod en af de unge kvinder er følgende:

  • Håper du gruppevoldtas til du dør på bordellet dit

Denne beklagelige udvikling med trusler og grove tilsvininger kommer i kølvandet på et møde op til kvindekampdagen den 8. marts, som havde til hensigt at diskutere kvindespørgsmål.

Men åbenbart er ikke alle spørgsmål nogle, der kan diskuteres.

De tre unge kvinder var fra partiet Venstre, og partiets formand, Trine Skei Grande, siger nu, at hun selv vil deltage i mødet til næste år for at forsvare de unge.

Medlem af Venstre i Norge Sofie A.E. Høgestøl skriver i en kommentar til VG, at truslerne er blevet anmeldt til politiet.

Sagen har været dækket i de norske medier, mens det herhjemme mestendels er myreflittige reelligestilling.dk, der har skrevet om den:

http://reelligestilling.dk/nor...
http://reelligestilling.dk/kae...

PS. De norske medier bruger ordet 'trusler', ligesom de anonyme opkald er blevet anmeldt som værende trusler. Derfor bruger jeg også ordet trusler her.

Strengt taget kan det dog diskuteres, om der teknisk og juridisk set er tale om deciderede trusler eller i stedet udsagn, der udtrykker et meget grusomt ønske.

Det er under alle omstændigheder meget grove udsagn.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Citer med linket her: