Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Norske liberale trues efter kvindemøde: "Håber dit forpulede lig voldtages"

Antal

Brugerindlæg af Lennart Kiil

Unge norske kvinder har modtaget trusler fra kvinder på anonyme numre efter de har tilladt sig at sætte spørgsmålstegn ved det gavnlige i forbud mod prostitution.

Anna Dåsnes (17), Maria Katinka Lie (19) og Amanda Schei (24) opfatter sig som liberale feminister, men knapt så liberale feminister tog ikke godt imod deres forslag om en legalisering af sex-køb ved et kvindemøde i den forgange uge.

Feminsten Kari Jaquesson reagerede ganske prompte med denne opfordring til en af de unge liberale forslagsstillere:

Så synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år

Kari Jaquesson har efterfølgende delvist beklaget sin opfordring, da hun angiveligt ikke vidste, at den ene af kvinderne var mindreårig.

Men reaktionerne på mødet var relativt milde i forhold til de trusler og tilsvininger, som de liberale feminister efterfølgende har måttet stå model til.

Over telefonen har de modtaget trusler som:

  • Håper ditt forpulte lik voldtas

En anden voldsom udmelding rettet mod en af de unge kvinder er følgende:

  • Håper du gruppevoldtas til du dør på bordellet dit

Denne beklagelige udvikling med trusler og grove tilsvininger kommer i kølvandet på et møde op til kvindekampdagen den 8. marts, som havde til hensigt at diskutere kvindespørgsmål.

Men åbenbart er ikke alle spørgsmål nogle, der kan diskuteres.

De tre unge kvinder var fra partiet Venstre, og partiets formand, Trine Skei Grande, siger nu, at hun selv vil deltage i mødet til næste år for at forsvare de unge.

Medlem af Venstre i Norge Sofie A.E. Høgestøl skriver i en kommentar til VG, at truslerne er blevet anmeldt til politiet.

Sagen har været dækket i de norske medier, mens det herhjemme mestendels er myreflittige reelligestilling.dk, der har skrevet om den:

http://reelligestilling.dk/nor...
http://reelligestilling.dk/kae...

PS. De norske medier bruger ordet 'trusler', ligesom de anonyme opkald er blevet anmeldt som værende trusler. Derfor bruger jeg også ordet trusler her.

Strengt taget kan det dog diskuteres, om der teknisk og juridisk set er tale om deciderede trusler eller i stedet udsagn, der udtrykker et meget grusomt ønske.

Det er under alle omstændigheder meget grove udsagn.

Del
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

18/02/2016 - 14:52

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:12

Emner: 

Del eller citer med linket her

MediaCreeper