Primære faneblade

Antal

Seneste ændring: 
13/02/2019 - 14:23
Udgivet i: 

Festen fortsætter i Vejle med endnu flere dyre Florida-rejser

Af

Lars Bjørknæs

Festen fortsætter i Vejle med endnu flere dyre Florida-rejser
Like F

Skatteborgerne i Vejle må finde sig i lidt af hvert.

For på trods af lovord om bod og bedring efter Vejle Havn-skandalen synes intet forandret i den østjyske kommune, hvor kommune-toppen stadig rejser både dyrt og vådt.

-Den rejse til Florida har jeg hele tiden skældt ud over og sagt, at der var for lidt fagligt indhold i. Man skulle selvfølgelig på forhånd have sagt, at det her er ikke godt nok. Det skulle vi have gjort anderledes.

På blandt andet denne måde tog Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard overfor Fyens afstand fra en af de studieture, som Venstre-borgmesteren var kommet under angreb, for at have deltaget i.

Florida-rejsen blev afholdt i 2015, og indeholdt ifølge Journalista.dk en lang række turistoplevelser.

Afsløringer der var afgørende for den efterfølgende skandale om forbruget i den kommunale Vejle Havn, da deltagerne på Florida-turen blev tvunget til at betale rejseudgifterne tilbage, da en revisorundersøgelse fastslog, at der havde været tale om en turistrejse.

Ifølge Journalista.dk er det dog blevet ved løfterne, for Vejle Kommune har også i 2016 afholdt dyre USA-rejser, hvor der har været indslag af turistmæssig karakter.

 

Kvart million brugt på festlige besøg i New York og New Orleans

 

Bilagene Journalista.dk har fået udleveret via aktindsigt viser, at USA-rejsen i april 2016 kostede skatteyderne 257.570,75 kroner.

Et beløb der gjorde det muligt for en større delegation at besøge New York, for efterfølgende også at slå et smut omkring New Orleans. Det som en del af Resiliens-projektet, hvor vejlenserne har været særdeles aktive.

Det var de under 2016-rejsen til USA også, når det kom til at hente drikkevarer på forskellige restaurationer og de anvendte hoteller.

Det var eksempelvis tilfældet den 26. april 2016, hvor den samme embedsmænd ad flere omgange blev sendt i hotelbaren, så han omkring sengetid kunne hente forskellige alkoholiske drikke til sine tørstige kollegaer og politiske chefer.

Det som afslutning på en dag, hvor Vejle Kommunes udsendte havde været gæster på en række forskellige restaurationer:
 
I et enkelt tilfælde havde kommunalfolkene været særdeles rundhåndede overfor serveringspersonalet, som fik 225 dollars, svarende til 1.524,92 skatteyderkroner, i drikkepenge.​
Organisationer: 

Senest

Nedtælling

Bak op og få fordele Se muligheder Bak op og få fordele Tilmeld

Ønsker du et Danmark hvor etablerede medier og partier sætter dagsorden uden hensyn til borgerne?

Nej? – Nå, men det koster penge - og meget andet - at drive et medie som går imod magthaverne. Er du villig til at betale en del af prisen?

Første mål er at balancere de direkte økonomiske udgifter ved at drive et medie som i modsætning til den etablerede presse ikke modtager offentlige penge

Se muligheder Tilmeld nu

Nu 300 abonnenter ud af 1000 nødvendige