Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Festen fortsætter i Vejle med endnu flere dyre Florida-rejser

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Festen fortsætter i Vejle med endnu flere dyre Florida-rejser

Skrevet af Lars Bjørknæs

Skatteborgerne i Vejle må finde sig i lidt af hvert.

For på trods af lovord om bod og bedring efter Vejle Havn-skandalen synes intet forandret i den østjyske kommune, hvor kommune-toppen stadig rejser både dyrt og vådt.

-Den rejse til Florida har jeg hele tiden skældt ud over og sagt, at der var for lidt fagligt indhold i. Man skulle selvfølgelig på forhånd have sagt, at det her er ikke godt nok. Det skulle vi have gjort anderledes.

På blandt andet denne måde tog Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard overfor Fyens afstand fra en af de studieture, som Venstre-borgmesteren var kommet under angreb, for at have deltaget i.

Florida-rejsen blev afholdt i 2015, og indeholdt ifølge Journalista.dk en lang række turistoplevelser.

Afsløringer der var afgørende for den efterfølgende skandale om forbruget i den kommunale Vejle Havn, da deltagerne på Florida-turen blev tvunget til at betale rejseudgifterne tilbage, da en revisorundersøgelse fastslog, at der havde været tale om en turistrejse.

Ifølge Journalista.dk er det dog blevet ved løfterne, for Vejle Kommune har også i 2016 afholdt dyre USA-rejser, hvor der har været indslag af turistmæssig karakter.

 

Kvart million brugt på festlige besøg i New York og New Orleans

 

Bilagene Journalista.dk har fået udleveret via aktindsigt viser, at USA-rejsen i april 2016 kostede skatteyderne 257.570,75 kroner.

Et beløb der gjorde det muligt for en større delegation at besøge New York, for efterfølgende også at slå et smut omkring New Orleans. Det som en del af Resiliens-projektet, hvor vejlenserne har været særdeles aktive.

Det var de under 2016-rejsen til USA også, når det kom til at hente drikkevarer på forskellige restaurationer og de anvendte hoteller.

Det var eksempelvis tilfældet den 26. april 2016, hvor den samme embedsmænd ad flere omgange blev sendt i hotelbaren, så han omkring sengetid kunne hente forskellige alkoholiske drikke til sine tørstige kollegaer og politiske chefer.

Det som afslutning på en dag, hvor Vejle Kommunes udsendte havde været gæster på en række forskellige restaurationer:
 
I et enkelt tilfælde havde kommunalfolkene været særdeles rundhåndede overfor serveringspersonalet, som fik 225 dollars, svarende til 1.524,92 skatteyderkroner, i drikkepenge.​