Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

305

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Desperat Jul i Venezuela: Sultende forældre giver deres børn væk

Foto: ZiaLater / CC3
Tom butik i Venezuela. Foto: ZiaLater / CC3
Citathistorie fra: 
Redigeret af: 

Antal

Del indlæg

Situationen i Venezuela bliver værre og værre under det socialistiske styre.

Det beretter The Independent om i en lang reportage fra det ødelagte land.

I sommers satte præsident Maduro landet i undtagelsestilstand og forsøgte med flere politiske indgreb at rette op på den håbløse økonomi.

Siden er det blot blevet værre. Landet kæmper med enorm inflation og en mangel på stort set alle basale varer og ikke mindst mad.

I hovedstaden Caracas med 4,6 millioner indbyggere svarer to ud af tre af familier i en stor undersøgelse, at de må gå sultne i seng.

En mor som måtte give sin syv-årige datter væk, fortæller at bare et enkelt måltid med kyllingekød koster halvdelen af deres månedlige rådighedsbeløb.

Derfor lever familien nu af ris og brød.

Angeyeimar Gil er velfærdsdirektør i Caracas og fortæller, at grædende forældre hver dag opgiver at tage sig af sine egne børn.

"Vi ser mange eksempler på underernæring," tilføjer han.

Den venezuelanske regeringen med den socialistiske præsident i spidsen giver USA skylden for den ekstremt dårlige økonomiske udvikling i landet.

Uden for Venezuela er der dog bred enighed om, at det er landets socialistiske politik indført under nu afdøde Hugo Chavez, som er årsagen til den desperate situation.

Seneste ændring: 
13/02/2019 - 14:28
Personer: 
Hugo ChávezNicolás Maduro
Organisationer: 
Venezuela
Emner: 
politikudland
Typer: 
Citathistorier
FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper