Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Det smålige system

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Det smålige system

Skrevet af Lennart Kiil

Nok er Danmark et lille land, men vi skal passe på, at vi ikke bliver et småligt land.

Lød det advarende i Dronningens udmærkede nytårstale.

Nu kan man selvfølgelig tolke denne advarsel på mange måder, men det mest smålige, jeg kan komme på, er det Offentlige i Danmark. Altså systemet, myndighederne, staten, kommunerne, regionerne, bureaukratiet og hele det politiske system og juridiske system.

I Danmark er det nu kommet så vidt med småligheden i det offentlige system, at man lukker en virksomhed på grund af en mindre fodfejl fra ejeres side.

Det er kommet så vidt med småligheden, at man fra myndighederens side ikke under borgerne retten til at forsvare sig selv mod overfaldsmænd.

Så grelt står det til med småligheden, at det Offentlige igen og igen giver sig i kast med dyneløfteri og i det hele taget gang på gang overskrider helt almindelige spilleregler for god opførsel.

Det smålige skattesystem vil afskaffe vennetjenester og reducere enhver udveksling af tjenester mellem borgerne til endnu en indtægtskilde for staten. Så smålig er man, at man indfører en meget lav grænse på det kontantbeløb, man allernådigst tillader borgerne at bruge på håndværkere og vedligeholdelse af hjemmet.

Også det retslige system er ramt af en ekstrem grad af smålighed. En faders sidste ønske var at få lov at begrave den søn, en morder havde taget fra ham. Dette ønske ville man ikke opfylde. Se det er smålighed.

I Danmark er både dagligdagsvarer og såkaldte luksusvarer belagt med verdens højeste afgifter. Det virker som om, at systemet ikke vil have, at borgerne skal nyde livet for meget. Hvis ikke det er smålighed fra systemets side, så ved jeg ikke, hvad er.

Et system der end ikke tillader en gammel mand at rense sin egen tagrende - det er i sandhed et småligt system!

Jeg kunne blive ved og blive ved med eksempler på, hvor småligt det Offentlige i Danmark er blevet.

Skal vi ikke tolke Dronningens tale derhen, at når hun advarer om, at Danmark risikerer at blive et småligt land, så er det ikke det danske folk, men derimod den danske stat, altså systemdanmark, hun tænker på?

Her fra Folkets Avis skal i hvert fald lyde et Godt Nytår til alle. Vi ses meget snart :)