Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Flysikkerhed – pas på din e-cigaret

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Flysikkerhed – pas på din e-cigaret

Sponsoreret indhold
Annonce

Kommercielt

Rigtig mange danskere har efterhånden udskiftet de almindelige cigaretter med e-cigaretter i håbet om at skære ned på cigaretterne og stoppe med at ryge.

En genial opfindelse, vil nogen synes, som stiller rygetrangen uden at udskille tjære og andre skadelige stoffer ved forbrænding. Dog er der et par ting, du skal være opmærksom på, inden du pakker til ferien og hopper på flyveren sydpå med din e-cigaret.

E-cigaretten skal i håndbagagen

Langt størstedelen af luftfartsselskaberne, bl.a. SAS, tillader e-cigaretter om bord på flyet, så længe du har den med dig i håndbagagen. Nogle luftfartsselskaber forventer endda, at du har dit udstyr på dig, og ikke i håndbagagen. Undersøg reglerne, inden du rejser, så du er på den sikre side og ikke risikerer at få konfiskeret dit udstyr. En af grundene til, at e-cigaretter ikke må pakkes i kufferten, er brandfare. Der har tidligere været skrækeksempler, hvor en e-cigaret er brudt i brand, fordi den blev anvendt forkert, og dette giver i sagens natur anledning til indskærpelser.

Tøm din clearomizer for e-væske og sluk batteriet

Sørg for at slukke batteriet på e-cigaretten, inden du hopper på flyet. Typisk er dette 5 hurtige tryk efter hinanden på knappen. Derved ligger den ikke i lommen og aktiverer utilsigtet.

Trykforskellen, når du er oppe at flyve, bevirker, at væsken inde i e-cigaretten trykkes ud gennem coilen og fedter det hele til. Skru clearomizeren af og put den i en tætsluttende, lille plasticpose, og undgå derved, at dine ting bliver beskidte.

E-juiceflasker på flyet

E-juice eller e-væske kommer typisk i flasker fra 10 ml til 100 ml. Sørg for at opbevare dem i en gennemsigtig plasticpose, når du skal ud at flyve. Det er tilladt at have maks. 100 ml væske per beholder med i håndbagagen, så husk dette, når du pakker. Hos SAS må du også gerne have e-væske i check ind-bagagen samt i håndbagagen.

Pas på din e-cigarets batteri

Batterierne er genopladelige i stort set alle e-cigaretter, og efterhånden har den rivende udvikling smidt nogle potente batterier på markedet. Batterierne er ligesom mange andre genopladelige batterier litium-ion-batterier, så pas på dem. Det er en god idé, hvis du har ekstra batterier med dig, at opbevare dem i en dertil indrettet opbevaringsboks eller holder, så de ikke udsættes for støv, skidt eller kontakt med andre elektroniske anordninger.

Informationsportal om e-cigaretter

Din-eCigaret har på deres hjemmeside en nyhedsblog om e-cigaretter, hvor du kan følge med i alt, hvad der rører sig omkring lovgivning, sundhed og forskning inden for e-cigaretområdet. Du kan også finde test af alverdens forskellige e-cigaretter, hvis du er på udkig efter en. Her kan du se deres e-cigaret blog.

Del Flysikkerhed – pas på din e-cigaret