Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

282

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

Riisager: Kvinde-veto på jobopslag anerkender ikke kvinder og mænds forskellige valg

11/12/2019 - 15:36

Lukket

Københavns Universitet vil gerne brandes som "ligestillings-universitet", men den politik universitetet i dag skal vedtage på området har ikke meget med ligestilling at gøre, mener ligestillingsordfører fra Liberal Alliance og formand for Folketingets Ligestillingsudvalg, Merete Riisager.

SE OGSÅ: Kvinde-veto på stillingsopslag bekymrer institutleder

Det kontroversielle forslag fra ledelsen på Københavns universitet går i al enkelhed ud på, at et job-opslag, der ikke ansøges af mindst én kvinde, skal annulleres. Hensigten er at få flere kvindelige forskere og professorer.

SE OGSÅ: Er ledelsen på Københavns Universitet sin opgave voksen?

"Jeg mener ikke, det har noget med ligestilling at gøre. Mænd og kvinder er jo ligestillede i forhold til at søge en stilling i dag," påpeger Merete Riisager, der er ligestillingsordfører for Liberal Alliance.

Hvis forslaget bliver vedtaget af bestyrelsen på Københavns Universitet i dag, vil stillingsopslag fremover skulle formuleres på en måde, så man er sikker på, at der også er kvindelige ansøgere. Det vil reelt ofte betyde et mindre fagligt opslag.

"Universiteterne i Danmark har i forvejen svært ved at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere, og et nyt initiativ, der ikke fokuserer på faglighed, men på køn, vil kun forringe universiteternes evne til at gøre netop det," frygter Merete Riisager.

Kritikere af forslaget om kvinde-veto hævder, at det vil ramme særligt hårdt på tekniske og naturvidenskabelige fag, hvor der er længere mellem kvinderne i ansøgerfelterne. At mænd og kvinder vælger forskelligt og derfor fordeler sig ulige på universitetets fakulteter, tager forslaget slet ikke højde for.

"KU's strategi i forhold til ligestilling anerkender slet ikke det faktum at mænd og kvinder ikke vælger ens. Det kan man jo undre sig over, når vi taler om et universitet, der burde repræsentere den højeste indsigt og viden," slutter Merete Riisager af.

Andre ligestillingsordførere har ikke svaret på vores henvendelse.

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper