Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse COPENHELL 2016: Til helvede og tilbage igen

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Foto: Katrine Søndergaard
Foto: Katrine Søndergaard
5

COPENHELL 2016: Til helvede og tilbage igen

Ved det tidligere B&W skibsværft på Refshaleøen, var atmosfæren dyster, da 20.000 rock og metal entusiaster, store som små, stormede til helvede iklædt dæmoniske outfits.

På Refshaleøen var det brandvarmt om dagen. Thor svang hammeren, og sendte kraftige lyn og buldrende torden gennem nattehimmelen.  Vejrguderne må have hørt Lucifer brøle på Copenhell!

På de tre scener: Helviti, Hades og Pandæmonium, som alle er navngivet efter det sataniske univers, blev der spillet musik i flere genrer. Dette års line-up bød blandt andet på rockbandet Shinedown, death metal bandet Amon Amarth og legendariske Black Sabbath.  

Det var et godt line-up som leverede nogle fantastiske koncerter!  

Man var aldrig i tvivl om, hvornår en koncert startede. Der hang store plakater med programmet flere steder på koncertpladsen. Festivalgængerne så overraskede til, da store containere placeret ved siden af scenerne, med et brag spyede ild kort før påbegyndelsen af koncerterne. Det gav helvedesild en hel anden betydning.

Mad, drikke og aktiviteter

Alt på festivalen stod i djævlens navn. Velsmagende cocktails såsom Bloody Sabbath og White Scream, og appetitvækkende mad fra eksempelvis Flying Pancakes from Hell og The Devil’s Thai Food var blot nogle af udbuddene i et bredt sortiment på festivalen.

Der var en handelsgade med mad, drikkevarer, snacks, hæveautomater, merchandise, opladere med mere.  

Ud over koncerterne, var der mange aktiviteter. Heraf kan nævnes Smadreland, hvor der i år blev stillet to biler til rådighed, som blev slået i stykker med jernstænger og hamre. Det blev suppleret med DJ-scenen, som spillede musik der passende matchede ødelæggelsen af køretøjer. Her blev DM i destruktion afholdt.

I ølteltet Biergarten spillede DJ's metal og afviklede metalkaraoke ved navn Openhell. Deltog man i The Beer Banger, blev ens talent for headbanging belønnet med gratis øl.

På festivalens Royal Graveyard, kunne man blive sænket i jorden og sove i kister.

_________________

Indgangen Highway to Hell er blevet udvidet, så ventetiden var forkortet.

Foran scenerne er jorden beklædt med beton, men bagved er der en frodig bakke, hvor man kan sidde og overvære koncerterne med et bedre overblik. Det er en yderst innovativ og oplevelsesrig festival med et kæmpe potentiale som er under rivende udvikling. Desværre forhindrer den geografiske placering et større billetsalg. 20.000 er alt for mange mennesker på så lidt plads. Men... 

Vi ses til COPENHELL 2017!!

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Organisationer: 
Copenhell
Emner: 
kultur
Del COPENHELL 2016: Til helvede og tilbage igen