4

TØMRERCLAUS: En god tur i tidsmaskinen

Gennem god musisk og lyrisk dynamik, føler man sig som en med-passager, på en rejse i tiden med refleksion over udviklingen af samfundet og musikindustrien.

Multitalentet Tømrerclaus, som har lavet musik siden 1971, udgiver albummet Jaguar på både CD og LP d. 15.8 sammen med de også meget kompetente Thomas Vilhelm og Preben Madsen, via Tømrerclaus eget selskab Karma Music som i år fylder 40 år.   

Coveret består af en sort baggrund med et centralt placeret og kreativt billede som fanger essensen og atmosfæren af rock ’n’ roll og skiven har et billede med et flot vilddyr. Sættes pladen på, tager man på en rejse, som starter med identiteten som jaguar og ender med en sejltur på et sørøverskib, alt imens verdenen bliver set fra mange vinkler: Kloden, samfundet, identitet, krig, politik, musik, medier, teknologi og afslutningsvis, at der endnu er så meget at sige.

Det er interessant at lytte til, hvordan sangene ikke kun har en overordnet rød tråd, men at de hver især har referencer til de andre titler. Eksempelvis refererer den første sætning ”Byens hjerter banker i blinkende neonlys” i sangen Sjælens Fuglevinger til titlen på den foregående sang Neonlyset blinker i natten. Der en sammenhængende betydning, som giver et stærkt helhedsindtryk.

Inspirationen kommer fra flere spændende navne, både digtere og bands. Lyden er unik og en fusion af memory-lane og et spændende twist af nutiden. Det er godt at høre, at der på trods af nye og forandrede tider, endnu findes bands, som går op i meningsfulde tekster, gode riffs og rock ’n’ roll.

Albummet vækker nostalgiske minder, så sæt pladen på og lyt godt til den, for den sætter hjernen til at spinde som en jaguar. Det er et album som bestemt kan anbefales.

Torsdag d. 11. august kl. 19:00 er de at finde på Metronomen og biletterne kan købes i døren. Tag et smut forbi!

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Personer: 
Tømrerclaus
Emner: 
kultur