Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Skuffet læser: Folkets Avis er blevet til Lennarts Tidende

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Skuffet læser: Folkets Avis er blevet til Lennarts Tidende

Skrevet af Lennart Kiil

I går beklagede en læser sig over, at Folkets Avis var blevet til "Lennarts Tidende".

Jeg vil gerne imødekomme denne kritik. Den er langt hen ad vejen berettiget. Men det er ikke med min gode vilje, at det er blevet sådan.

Mine indlæg fylder ganske meget på avisen. Jeg er så også den eneste, der arbejder fuld tid på avisen – i øvrigt til en MEGET beskeden løn.

Min forhåbning fra starten var at skabe en avis, hvor man kom til orde, hvis man havde noget på hjerte. En avis hvor kriterierne ikke var fine titler, men væsentligt indhold.

Det et lykkedes. Vi har haft mange fremragende brugerindlæg. Vi har haft brugerindlæg som er læst af mere end 100.000 danskere og delt 20.000 gange på de sociale medier.

De bedste brugerindlæg er mere læst og delt end mine egne mest læste artikler på avisen. Så det.

Men det er svært at få folk til at bidrage med indhold. Det er svært at få folk til at holde ud og blive ved med at deltage.

Måske til dels fordi det er nemmere bare lige at brokke sig på Facebook.

Teknisk burde det ikke volde de store vanskeligheder at lægge et debatindlæg på Folkets Avis, selvom det da lige er lidt mere krævende end på Facebook.

Men måske er der en anden form for barriere.

Når noget skal ud gennem et åbent medie som Folkets Avis, vil de fleste gerne gøre lidt mere ud af det, end man gør, når man lige kaster en opdatering på FB.

En anden grund til, at jeg fylder meget, er ren og skær økonomisk. Ingen andre vil eller bør arbejde for så lidt som mig. Min indtægt er som nævnt meget lille selvom jeg arbejder fuld tid og mere til.

Jeg mener nu nok, jeg ofrer noget.

Og jeg kan sige - uden blusel - at jeg tror fuldt og fast på, at Folkets Avis skriver om områder, som er væsentlige for langt, langt hovedparten af borgerne her i landet.

Men det kan gøres bedre. Der er meget jeg ikke når omkring, og som ikke kan dækkes ind af brugerindlæg som ofte er holdningsprægede og kommer når brugerne har tid og lyst.

Jeg forsøgte i en periode at betale freelancere en ok løn for at skabe indhold til avisen på mere fast basis. Men det gav ikke ekstra abonnementer. Det gav heller ikke mere trafik.

Så ikke nok med at villigheden til at bidrage med indhold er begrænset. Blandt læserne er villigheden til at betale for indhold også begrænset.

Knaphedens lov mærkes tydeligt.

Jeg er dog stadig fast besluttet. Folkets Avis er og bliver Folkets Avis. Så jeg vil arbejde på at få flere andre på banen med indlæg og måske fylde lidt mindre selv.

Hvordan gøder jeg jorden for den udvikling?

Hvad siger I?

Del Skuffet læser: Folkets Avis er blevet til Lennarts Tidende