Primære faneblade

Anmeldelse: Så hårene rejser sig

Det er bogens klare styrke og var det ligeledes i Wiums tid som musikjournalist samt studievært i enlængere årrække hos DR, hvor han ikke er længere, da den gode historie er blevet overtaget af for meget tom snak og computerstyret programafvikling.

Den imødekommende formidling er stadig i fokus, når forfatteren rejser hele landet rundt som oftest med The Beatles på programmet.

Liverpool kvartetten har selvfølgelig dens eget kapitel, hvilket gælder for flere af Wiums kæpheste som Hendrix, Steve Winwood, Joe Zawinul og Frank Zappa. Sidstnævnte var hovedpersonen i en række musiksaloner, Wium og denne anmelder ifm. geniets 20 års dødsdag i 2013.

Oveni evner Wium at få gjort læseren interesseret i en række moderne klassiske komponister, som mange nok vil betegne som 'tunge' og utilgængelige. Men her træder igen passionen frem, og det gør selv svært stof nærværende, da de indbydende pointer og anekdoter ikke lades ude af syne.

Der er også levnet plads til Per Wiums egne år som turnerende og indspillende musiker både i eget navn og som sideman for bl.a. C.V. Jørgensen, Ache ogLotte Rømer Band.

Det afrunder faktisk en bog fyldt af lige dele begejstring og refleksion på fornem vis, da læseren når det meste af vejen rundt, plus at der sluttes en cirkel omkring to vigtige funktioner i forfatterens virke: Den udøvende og fortællende.

Det er slet ikke så ringe endda....

 

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Emner: 
kultur

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil