Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

281

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

Banko-dillen er over os: De unge er vilde med pladerne!

Annonce

Kommercielt

Hvem ville for blot et par år siden have spået, at banko skulle gå hen og blive det helt nye hit blandt de unge? Det er i hvert fald ikke en trend, der er blevet spottet af, eller skrevet lange artikler om i hverken ”Vi Unge”, ”Femina” eller ”Euroman”. Ikke desto mindre hitter banko for øjeblikket i de Københavnske bankohaller som aldrig før.

Folkehuset Absalon på Vesterbro har afholdt bankoaften hver torsdag siden august 2016, og med et besøgstal på omkring de 200, hvor størstedelen af de besøgende er unge studerende, er der meldt fuldt hus hver eneste uge.

Det billige koncept, det sociale samvær, en mobilfri aften, muligheden for en naturlig samtale og chancen for lidt flirt over pladerne er hovedsageligt det, der får de unge til at vende tilbage på pinden uge efter uge – og så er det befriende med en hip hverdagsaften, der ikke ender med tømmermænd!

Stevnsgade Basketball fik sig også en gevaldig overraskelse, da de for små to år siden arrangerede deres første bankoaften i Nørrebrohallen. Hensigten var oprindeligt at tiltrække områdets pensionister, men i stedet troppede hele 350 unge mennesker op, og efterfølgende har hallen været fyldt til bristepunket med 550 glade bankoentusiaster, hvor størsteparten stadig er helt unge mennersker.

De unges invadering af bankohallerne har også medført, at arrangørerne har fundet på nye og sjove tiltag, der så at sige har givet bankoaftenerne et ekstra pift. I Folkehuset Absalon holdes der temaaftener, og der har været afholdt alt fra drag-, ræve- og fisketema. Den halve pattegris er de fleste steder også byttet ud med alt fra kolde kontanter, gavekort til tatoveringer, is, brødristere og hypnosebehandlinger til lavalamper og solcreme. Endda den begsorte kaffe blev for en stund skiftet ud, da Folkehuset inviterede på banko og coole cocktails på Nørrebro.

Thomas Winefeld arrangerer på ottende år banko hos Byens Bedste Banko på Nørrebro, og har også oplevet en stigning i antallet af unge: ”Der er sket et generationsskifte. Det er blevet mere in at spille banko. Mange tænker på ældre damer med cerutter, når de hører om banko, eller nørder der holder til i chatten på online bingo rum,  men sådan er det bestemt ikke længere”.

annonce
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper