Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

300

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Anmeldelse: Årtiers originaler

0
Typer: 

Lukket

Del indlæg

'Årtiers originaler' af freelance kulturjournalisten Anders Højberg Kamp udgivet af Byens Forlag er en slags moderne Danmarkshistorie fortalt gennem en række portrætter og interviews dækkende hver sit årti fra 1950'erne og frem til 00'erne.

Højberg Kamp formår gennem valget af de seks hovedpersoner at give en ret præcis karakteristik af de enkelte perioder i koncentreret form. Han evner at få yderst markante personligheder til at åbne op for deres liv og levere nogle bud på, hvad der gjorde præcis deres tid unik.

Især er kapitlet om den danske Marquis de Sades dekadente udskejelser i 50'erne fængende, men ligeledes rammer portrættet af musikeren Stig Møller en del af hippietidens kerne med lige dele drømmerier og destruktiv levevis præget af div. bevidsthedsudvidende stimulanser.

Suzanne Brøggers frisindede syn på seksualitet, kvindekamp og skiftende udtræk af mænd repræsenterer 70'erne, mens Klaus Riskær Pedersens beretning om hurtige penge, iværksættertrang og ikke altid helt risikofri investeringer giver stemme til 80'erne, der bestemt ikke fremstod lige fattige for alle.

Søren Fauli harcelerer over 90'er generationens ofte ironiske distance. Sluttelig er Joan Ørting på med sit mantra for 00'ernes erotiske tilstandsrapport.

Anders Højberg er ingenlunde bleg for at gå kritisk til værks i portrætterne og fanger den selviscenesættelse og egoet bag, som ofte er kendte menneskers måde netop at håndtere kendtheden på.

Selve sproget og formidlingen er klar og stringent fraset enkelte smuttere. Derfor får 'Årtiers originaler' de bedste anbefalinger med på vejen fra denne skribent, som følte sig glimrende underholdt i et univers af historietime og egohåndtering.

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Emner: 
kultur
FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper