Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

299

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Anjas drøm er at vi andre betaler!

Debatindlæg

Gratis

Del indlæg

Jeg læste en artikel i Politiken om Anja, en kvinde på 39 år som brændende ønsker sig et barn og som i de sidst 4 år har valgt at finde muligheder igennem fertilitetsbehandling.

For som det fremgik af artiklen, så var det hendes store ønske at føle sig som mor og opleve glæden ved børn. Hun fortæller hvor hårde tingene er og det har hun jo sikkert ret i.

Artikel er her, for dem der skulle have lyst til at læse den:

http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/ECE3357218/min-alder-tikker-som-en-bombe-under-mig/

Det er en stor glæde at skabe og sætte liv i verden. Jeg forstår fuldt ud Anjas ønske om at få denne oplevelse og glæde ved et barn eller børn. For der er noget helt speciel ved børn. Det ønske kan man ikke tage fra hverken mænd eller kvinder. 

Jeg undrer mig dog over en del ting i artiklen:

Det er som om vi i samfundet har fået en opfattelse af, at det er en menneskeret at få børn. Hvis kvinder ikke har fundet den rigtig mand at dele livet med og få børn med, så skal kvinder havde denne mulighed at skabe børn på egen hånd via fertilitetsbehandling. Men i min optik er det ikke en menneskeret at få børn, det er en mulighed, lige så vel som at være heldig at finde kærligheden med et andet menneske.

Jeg opfatter faktisk Anjas problem som et luksusproblem. Hun er i sidste time kommet i tanke om at hun gerne vil have børn, og nu skal hun havde denne ret, så har samfundet har bare at betale for hendes drømme. Det er netop dette som ofte er problemet i vort samfund, at man ikke behøver at være realistisk. Hvis man som kvinde ikke kan finde den rigtige fyr, så skal samfundet betale for at kvinden kan få børn.

Problemstilling ligger nok mere i at Anja, og den type kvinde som hun faktisk repræsenterer, er for urealistiske og for kræsne i forhold til de mænd som de løber ind i.

Hendes opfattelse skal gøres til et samfundsmæssigt problem, fordi hun ikke kan finde en kæreste som hun kan få børn med.

Faktisk er det at gøre kvinder en bjørnetjeneste ved at lade det være en menneskeret at få børn og ikke en mulighed. Det er som om at man lærer kvinder at de ikke behøver at være logiske eller realistiske i forhold til livet, eller hvad det kan indholde af oplevelser, samt hvilke følger det kan havde i forhold til de forskellige valg man tager, både som mand og kvinde

For ved alle valg man tager her i livet, vil der altid være konsekvenser.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:10

Del eller citer ved at kopiere linket her

Emner: 
politik
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Del eller citer med linket her

MediaCreeper