Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Vi gambler med vores civllisation

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Vi gambler med vores civllisation

Skrevet af Jon Loldrup

For få årtier siden skete der noget yderst radikalt: velfærdstaten, og moderne bekvemmeligheder, så som fjernvarme og supermarkeder, blev introduceret nærmest over night.

Ingen kan være i tvivl om at denne udvikling har ændret de gældende smalhalse radikalt. At holde varmen og få noget af spise, er lige så nemt som at klø sig i nakken. Børn kommer også forbavsende let til verden, og selv på kontant hjælp kan man have mange af dem, uden at nogen af dem må sulte.

Man kan kun gisne om hvilken betydning denne fuldstændige omkalfatring vil have for vores arts fremtidige udvikling. Da netop smalhalse er så afgørende for alle arters udvikling, må man forestille sig, at de nye tider vil føre til, at menneskeartens genetiske grundlag vil blive defineret helt på ny.

Tre spørgsmål melder sig:
hvordan vil den nye menneskeart se ud?
Vil den være lige så kompetent udi opretholdelse af civilisationer, eller ligefrem bedre?
Og hvor lang tid vil det tage?

Umiddelbart kan man måske berolige sig ved tanken om at genetiske udviklinger som regel tager lang tid om at træde igennem. Det er sandt nok, men genetiske *forskydninger* derimod, kan ske langt hurtigere. Det sker lige så hurtigt som en befolkningsgruppe kan gå fra at være minoritet til majoritet.

Den slags udviklinger foregår med eksponentiel karakter, fordi nye børn jo også selv får børn. PT. findes der allerede nogle få befolkningsgrupper i Danmark, som er exceptionelt godt tilpasset til de nye forhold og de nye smalhalse. De er cirka 4 gange mere effektive til at få børn, end andre grupper i Danmark. Hvis status quo fortsætter, vil dette forhold betyde, at det højest vil tage en håndfuld generationer, før disse særligt effektive grupper er blevet den nye majoritet. Og så får vi jo hurtigt svar på, om disse grupper er dygtigere, eller ringere, end de andre grupper, til at opretholde civilisationen. Vi kender ikke svaret, men det bliver helt sikkert spændende :). Det er ligesom at spille i Lotto! Blot med civilisationer som indsats, i stedet for en flad tyver.

Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS