Vi skal bruge 334 betalende brugere mere for at "breake even" - vil du være en af dem?


FOLKETS kan kun eksistere i kraft af direkte opbakning fra brugerne

Se hvordan DU hjælper

Primære faneblade

Skift røgpinden ud med damp

De elektriske cigaretter er kommet for at blive, og alt tyder på, at det er et stort skridt frem i forhold til sundheden, hvis flere rygere skifter over til at dampe i stedet. Brugen af de elektriske cigaretter minder på mange måder om almindelig rygning, og det er en hjælp for mange, når de skal forsøge at kvitte smøgerne. Her må både nikotinplastre og tyggegummi siges at have spillet fallit. Vi har set lidt nærmere på de nye ”cigaretter”.

Hvordan fungerer en elektrisk cigaret?

Principperne er egentlig ganske enkle. Dampen fra en elektrisk cigaret opstår ved, at en særlig e-væske bringes i kog og derved udvikler en tæt røglignende damp. For at kunne generere dampen, ledes væsken via en væge frem til en glødetråd, som opvarmer væsken til kogepunktet. Energien kommer fra et tilsluttet batteri, og via en knap kan brugeren styre, hvornår glødetråden aktivers og dermed udvikler damp. I øvrigt er brugs-principperne meget lig almindelig tobaksrygning. Dampen indhaleres via et mundstykke, og brugeren opnår derved en oplevelse i form af smag og oftest også nikotin, som er tilsat dampen.

Hvad består e-væsken af?

Den vigtigste bestanddel i e-væsken er uden tvivl smagen eller aromaen, som er den del, der adskiller de mange tusinde forskellige e-væsker fra hinanden. Nogle producenter har ligefrem professionelle kulinariske eksperter til at udvikle avancerede smagsvarianter, mens billige produkter kan være tilsat enkle syntetiske aromaer. Er man afhængig af nikotinen vil man givevis også hævde, at den er en ret vigtig bestanddel. De fleste e-væsker fås med forskellige nikotinstyrker og i varianter helt uden.

Endelig består e-væsken af en såkaldt filler, som typisk udgør 90%. Det er filleren, der sikrer, at dampen minder så meget om røg som muligt. Den består af vegetabilsk glycerin og propylenglycol, som er helt almindeligt brugte stoffer fra fødevare- og medicinalindustrien.

Køb el-cigaretten online

I dag kan el-cigaretter købes overalt, lige fra kiosken på hjørnet til de fleste varehuse. Her skal du dog være opmærksom på, at de sjældent er de gode anerkendte mærker som eksempelvis Joyetech, Kangertech og Eleaf, der forhandles, men ofte billige no-name produkter af tvivlsom kvalitet. I de fleste tilfælde kan du gøre de bedste køb online, for eksempel hos www.elekcig.dk eller en anden større dansk forhandler. Her har du som regel langt bedre produktinformationer til rådighed, ligesom der også vil være guides og forklaringer, som kan hjælpe dig, hvis du ikke er kendt med produkterne.

Perfekt til rygestop eller nedtrapning

En af de helst store fordele ved el-cigaretterne er, at du selv kan vælge nikotinindholdet i e-væsken. Har du røget meget, kan du starte med en relativ potent blanding, og langsomt trappe ned, uden at du behøver ”ryge” mindre af den grund. Hører du til dem, der godt kan li’ nikotin-kicket, behøver du dog ikke fortvivle. Det er ikke nikotinen i sig selv, der først og fremmest er problematisk ved tobaksrygning. Det er derimod afbrændingen og alle gift-og tilsætningsstofferne, og alt det er du dejligt fri for ved el-cigaretten.

Du kan også bruge e-væskens smagsvarianter til at styre væk fra tobakken. Start med en god tobakssmag, og skift gradvist over til de mange andre smage med for eksempel mint, diverse frugter eller de tusindvis af andre varianter. Mulighederne er næsten uudtømmelige.

Kommercielt