Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Hvor meget af det du har puttet i munden i dag, har andre lavet for dig?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Hvor meget af det du har puttet i munden i dag, har andre lavet for dig?

Skrevet af Rasmus Jakobsen

Måske er du en af dem der laver det hele selv, men langt de fleste tager supermarkedets, eller take away stedernes serveringer uden kritisk stillingstagen. Det totale fravær af rejer i din rejeost er da slem nok i sig selv, men når vi spiser flere kunstige smagsforstærkere, så vil rejer til sidst ikke længere smage rigtig af rejer, da vi vil foretrække det vi kender fra rejeosten, eller salaten. Den rigtige smag bliver altså den kunstige.

Jeg er selv passioneret omkring det at lave min mad fra bunden. Det smager klart bedre, er oftest billigere og så er det sundt. Faktisk har jeg lavet en side der hedder Grovkøkkenet.dk, der er Danmarks nye samlingssted for alle der elsker mad. Ikke det her fine pussenussemad, men rigtig forarbejdning af vores fødevarer. Her starter vi ikke med en pose pasta, nej vi laver den selv. Alt er fra bunden og vi starter beskidt.

Heldigvis går det da også den anden vej, og på min side Grovkøkkenet.dk har der været stor interesse for at lave mad fra bunden. Om det er brunkager, gløgg eller bare det at koge sine ris uden de brænder på, så er der heldigvis en bevægelse der går i retning af bedre madtraditioner.

For vi vil jo gerne. Lysten til at lave maden fra bunden og gøre det selv er helt klart til stede. Det vidner de mange madprogrammer på TV også om. Ofte er det tiden der er undskyldningen.

Men mange gange er det ikke hurtigere at starte en bil op og køre ned og handle frem for at lave det selv.

Man kan lave agurkesalatriste sin kaffe i ovnen og slå en hurtig dej op på under en halv time. Dejen kan så passe sig selv til dagen efter og du har et skønt brød til morgenmaden. Oven i købet med den skønneste kop kaffe du nogensinde har smagt. Agurkesalaten holder sig fint i køleskabet og du kan nyde godt af den i ugerne efter.

Nogle gange er det ikke så besværligt som man går og frygter.

Mit råd er; Kast dig ud i det.

Del Hvor meget af det du har puttet i munden i dag, har andre lavet for dig?