5

Anmeldelse: Klimamyten - en nødvendig bog

Den 27. januar bragte Berlingskes klimajournalist Lars Henrik Aagaard en sønderlemmende anmeldelse af geologiprofessor Johannes Krügers bog Klimamyten - Et opgør med tidens CO2-panik, som han kaldte "farlig".

Det var underforstået at klimaet ville gå bananas, hvis verden lyttede til Krüger. Anmeldelsen er senere blevet fjernet fra b.dk.

Jeg måtte simpelthen erhverve den bog, for hvis den kan pisse klimafantaster af, må den være af en vis betydning. Således gjort.

Hvad man finder i bogen er en saglig og veldokumenteret dissektion af de påståede effekter af stigende CO2 i Jordens atmosfære.

Krüger nøjes ikke med at se 100 år tilbage, hvor vi ganske rigtigt har oplevet en global temperaturstigning. Krüger benytter sin geologiske viden, samt en del anden viden han har samlet op fra andre og viser tingene i et geologisk historisk perspektiv.

Ganske som jeg ventede, kunne han igen og igen udelukke CO2 som årsag til århundredets temperaturstigning på forskellige parametre ved at dokumentere og illustrere forskellige naturlige cykluser, som århundredets opvarmning kan forklares med.

Undervejs får FNs klimapanel IPCC og det amerikanske atmosfæreinstitut NOAA nogle velfortjente hug.

Som sagt, alt hvad Krüger påstår i bogen er vel begrundet, og på et sprog som alle kan forstå. Hvis man ikke føler at man forstår mange af disse jordiske og astronomiske sammenhænge, så er bogen også en god indgang til at opnå en langt større viden, og selv blive i stand til at gennemskue CO2-panikernes agenda eller begrænsninger.

Vigtigst af alt forklares, hvorfor vi ikke ved nok om klimasammenhænge og fremtidens klima. Det er for komplekst og for omfattende til at tilstrækkeligt nøjagtige computersimuleringer kan foretages.

Vi kan dog ved hjælp af de kendte cykluser forudsige at vi befinder os i en mellemistid, og at vi er i slutningen af denne, og vi kan forudsige at vi engang om tusindvis af år vil komme ind i en lang varmeperiode, hvor al is vil smelte og havene stige.

Men for os nulevende mennesker, skal vi vist bare være glade for vores held at leve i en mellemistid, som nu har varet 12.000 år og tilfældigvis har haft stor betydning for at vi mennesker udviklede os fra hulemænd til moderne mennesker.

Bogen kan varmt anbefales !

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Organisationer: 
IPCC
Emner: 
politik