Fest på skatteydernes regning: Borgmesters 60 års fødselsdag fejret med reception til 70.000 - et halvt år senere bød han på ny fest

Skrevet af Lars Bjørknæs

Når en borgmester fylder rundt, skal det fejres. Normalt også på skatteydernes regning, hvilket de fandt ud i af Vesthimmerlands Kommune, da borgmesteren blev hyldet af ikke mindre end 350 gæster.

- Gavebordene bugnede og buffeten var virkelig lækker. Alt var i orden, da borgmester Knud Kristensen (C) blev fejret af byrådet på Aars Hotel i fredags.

På blandt andet denne måde dækkede Aars Avis fødselsdagsreceptionen, som Vesthimmerlands Kommune stablede på benene for Knud Kristensen. Det skete i forbindelse med den konservative borgmesters 60 års dag, som løb af stablen i juni 2013.

Herfra kunne den lokale avis også berette, at der blev afholdt en konkurrence i, hvem af gæsterne som kunne holde den mest morsomme tale.

Hvad der omvendt hverken fremgik af avisens dækning eller kommunens efterfølgende beretninger om Knud Kristensens fødselsdagsreception var, hvad det havde kostet skatteyderne at hylde lokalpolitikeren.

Det fremgår til gengæld af aktindsigter, som Folkets.dk har opnået hos den lille nordjyske kommune med lige under 40.000 indbyggere.

 

Tradition for festlige politikersammenkomster i Vesthimmerland

Ifølge de fremsendte bilag, inviterede kommunen til stor fødselsdagsreception den 7. juni 2013. Det skete på det lokale Aars Hotel, som dækkede op til 350 gæster.

De blev alle bespist med en receptionsmenu, som i sig selv løb op i 52.920 kroner. Hertil kom indkøbet af blandt andet 51 flasker røvin og et anker fadøl, hvilket inklusiv moms gav en samlet pris for markeringen af Knud Kristensens fødselsdag på 70.024,80 kroner.

Et halvt år senere bød den konservative politiker igen indenfor til en reception på skatteydernes regning.

Det skete den 31. januar 2014 på Hvalpsund Færgekro, som lagde lokaler til markeringen af udløbet af én valgperiode og begyndelsen af en ny. Selv om kroen i den fremsendte faktura til Vesthimmerland Kommune omtalte sammenkomsten som ”fest til fast pris”, blev det alligevel ikke nogen helt billig oplevelse for skatteyderne.

Deres regning inklusiv moms lød på 31.416 kroner, hvilket skyldtes en kuvertpris på 476 kroner.

Vesthimmerlands Kommune er ikke vendt tilbage på henvendelser fra Folkets.dk

Organisationer: 
Emner: