Primære faneblade

Kast dig ud i det som iværksætter

Annonce

Kommercielt

Det kan være nervepirrende at kaste sig ud som iværksætter. Mange der lige er blevet færdig med studiet, stiller spørgsmål ved deres egne evner og formåen. Man har måske styr på det teoretiske, men deciderede erfaringer at tære på, er for mange unge en mangelvare.


Denne overgang fra tanke til handling og teori til praksis er et problem, mange støder på. Vær ikke en af dem! Kast dig ud i det, og dan dig dine egne erfaringer.

 

Brug dit netværk og din viden til valg af branche

Når du sidder ved tegnebrættet, og som iværksætter in spe leder efter en indgangsvinkel til en branche, bør du værke opmærksom på, hvad du har med dig af bagage. Hvilken type netværk har du, og hvilke erfaringer og viden har du med dig.

Vælg desuden din branche ud fra hvilke tendenser, der er i samfundet, og hvilke vækstmuligheder der er fremover. Tag for eksempel byggebranchen. Lige for tiden er der en tendens til at polske håndværkere bliver benyttet meget. Polske håndværkere er kendte som kompetente og er op til 25 procent billigere i faste lønudgifter end danske håndværkere. En idé kunne derfor være at konstruere et kombineret koordinerings- og kalkulationsprogram for ansættelsen af polske håndværkere til diverse byggeprojekter.

 

Opret IVS over ApS

Sørg for at samle et team af kompetente mennesker, der også er interesserede i at starte deres egen virksomhed. I bør derefter gå ind på ’hungry’ og, hvis det rent geografisk giver mening, for eksempel klikke på ’pizza Kolding’, købe noget at drikke og brainstome på livet løs. For ikke at havne i en situation, hvor lynhurtigt investerer en masse penge i projekt, der viser sig ikke at være nogen fremtid i, bør I brainstorme ud fra princippet, at det skal være muligt at starte med en lille startkapital.

I forlængelse af dette bør du til at starte med vælge at oprette et IVS fremfor en ApS. Kort fortalt giver IVS dig mulighed for at starte en virksomhed på linje, med det mere benyttede anpartsselskab uden at skulle indskyde 50.000 kr. fra start.

 

Vær koordineret

At starte sin egen start-up er væsentligt anderledes end at studere. Dine resultater er en direkte afspejling af din arbejdsindsats. Du kan bestemt ikke misse deadlines, og disciplin og koordinering er blandt de vigtigste dyder.

Hvis I er flere over projektet og der eventuelt er en geografisk afstand mellem mere, bliver denne koordinering endnu vigtigere. Sørg derfor altid at benytte jer af ugekalendere som i digitalt synkroniserer, så I hver især har styr på, hvad hver og en laver.

 

Vær vedholden

En af de bedste ting ved at være iværksætter, er friheden. Samtidig er usikkerheden noget af det værste. I det første lange stykke tid, har du ingen anelse om, hvad fremtiden bringer.

Alle iværksættere møder uventet modstand. Dette er en del af gamet, og skal på ingen måde tage modet fra dig. Det der kendetegner en god iværksætter, er hvordan du håndterer modgangen konstruktivt og lærer fra den. Hvis du bliver ved med at lære fra dine fejl, og justere forretningskonceptet i forhold til dine erfaringer, skal det nok gå på den lange bane.

 

Iværksætteri som livsstil

Det er tit en bestemt type mennesker, der vælger at blive iværksættere. De nysgerrige sjæle, der allerede som lille gerne ville afprøve ideer i praksis i stedet for bare at tænke over udfaldet. Det er ofte en hårdere livsstil end at være en klassisk lønmodtager, så det er virkelig noget, du skal elske. Dette er også årsagen til, at mange argumenterer for at, iværksætteri er mere end livsstil end et decideret arbejde.

Hvis du kan leve med usikkerheden, nyder friheden, og virkelig brænder for at gøre en forskel, er iværksætteri dog helt sikkert det rigtige for dig.

 

annonce
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn