Gå til hovedindhold

Liberal Alliance: Luk SKAT helt ned – og start på en frisk

Af Lennart
Kildemedier

Børsen rapporterer i dag fra afslutningsdebatten i Folketinget, hvor Liberal Alliances Christina Egelund fra talerstolen efterlyste en genstart af SKAT.

Børsen citerer hende for følgende udmelding:

"I Liberal Alliance foreslår vi, at vi bruger de kommende år til at revurdere hele vores skattesystem. Dybest set ønsker vi at udføre en control – alt – delete operation. Starte forfra. Og vi går gerne forrest på vejen til en enklere skatteverden," 

Nu er der naturligvis en lang vej fra politiske ønsker til realiseret politik, hvilket ikke mindst Liberal Alliance har måttet sande det seneste års tid.

Ikke desto mindre er det en forfriskende udmelding i et tilsandet politisk landskab, der normalt kun formår at lægge nye lag af kompleksitet ovenpå et i forvejen overkompliceret system.

Som Egelund nævner, er det nuværende system 50 år gammelt og er i al den tid kun blevet mere og mere kompliceret.

Det uoverskuelige system skaber ikke bare problemer for borgere og små og mellemstore virksomheder, det er også blevet så kompliceret at ledelse og ansatte i SKAT har mistet overblikket over egen organisation.

Og det har som bekendt kostet mange milliarder.

Her på Folkets Avis har vi meget længe efterlyst et opgør med SKAT. En model hvor man simpelthen nedlægger det hele og begynder forfra.

En ide der åbenbart nu har vundet en smule indpas på Christiansborg.

Den nuværende situation i Danmark omkring SKAT er på igen måde holdbar og det ved de mere intelligente politikere godt.

Egelund slutter af med denne rammende beskrivelse af situationen i Danmark i forhold til skatter og afgifter:

"På den måde har man bygget lap på lap på lap og skabt ikke blot verdens mest skatteplagede folk, men også verdens mest skattekomplicerede land"

Vi holder naturligvis øje med om Liberal Alliance får fulgt op på ideen.