Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

311

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade
Kilde: 
Journalista.dk

Borgmester klandrede regeringen for dårlig økonomi – mens han gav million-løn og dyre rejser til kommunens egne folk

Foto: Pixabay
New York City. Foto: Pixabay

Antal

Citathistorie redigeret af Lars Bjørknæs

Direktøren tjener næsten det samme som statsministeren, og der rejses på dyre flybilletter hos Kalundborg Forsyning. Det selv om de kommunale ejere mener, at det er umuligt at spare på budgetterne.

- Det vil betyde, at vi skal finde 2,5 milliarder kroner næste år. Det svarer til, at alle de pakker, som den tidligere regering har lavet til eksempelvis ekstra pædagoger og andet vil forsvinde allerede det første år. Og om fire år vil det svare til, at kommunerne har 10 milliarder kroner mindre årligt. Det hænger ikke sammen.

Sådan lød det fra Kalundborgs borgmester Martin Damm, da han i sin egenskab af formand for Kommunernes Landsforening, overfor Ritzau varmede op til de forhandlinger, organisationen sommeren og efteråret 2015 skulle have med regeringen. Ifølge borgmesteren ville regeringens udspil betyde, at kommunerne ville have 10 milliarder mindre til rådighed årligt, end hvad de tidligere havde haft.

Men i Martin Damms egen kommune, synes der dog at være et vist økonomisk råderum. Det fremgår af aktindsigter, som gravermediet Journalista.dk har opnået hos Kalundborg Forsyning. Et kommunalt selskab, som blandt andet leverer vand og varme til de vestsjællandske forbrugere.

Aktindsigterne er blandt andet opnået i de lønninger, som selskabet udbetaler til sin ledelse.

Lønniveau tæt på Lars Løkke Rasmussen

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, tjente Kalundborg Forsynings direktør i 2015 1.305.623,43 kroner. Et beløb der indeholder pensionsindbetalinger, ligesom eventuelle personlige tillæg også er inkluderet. Dermed nærmede han sig de 1.464.148 kroner, som landets statsminister blev honoreret med i 2015 – og væsentligt over de 1.171.318 kroner, menige ministre hvert år modtager før skat.

Samtidig viser bilagene fra Kalundborg Forsyning A/S, at selskabets direktør heller ikke er billig i drift for skatteyderne, når han er på udenlandsrejser. Således kostede det dem 11.649 kroner, for at han juli 2015 kunne flyve frem og tilbage mellem København og Bruxelles, mens en returbillet til Washington november samme år, løb op i 25.250 kroner.

Overnatningerne i New York skete på The Marriott, der beskriver sig selv som et designerhotel placeret i metropolens absolutte centrum.

Seneste ændring: 
13/02/2019 - 14:28
Typer: 

Citathistorier

Emner: 

Politik

Serier: 

Den herskende klasse

Personer: 

Martin Damm

Organisationer: 

Kalundborg Forsyning, Kommunernes Landsforening

Del eller citer med linket her

AddToAny
MediaCreeper