Gå til hovedindhold

Bryghus og specialbygget bar: Danmarks Tekniske Universitet indtog Folkemødet på første klasse

Dyre kendisjournalister var blandt trækplastrene, da DTU bød indenfor under Folkemødet. Her kunne besøgende også gøre brug af specielle siddepladser bygget i forlængelse af en til lejligheden indkøbt bar.

-DTU deltager for femte år i træk på Folkemødet i Allinge. Det sker fra torsdag den 15. juni til søndag den 18. juni. Bag arrangementet står DTU, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Ingeniørforeningen IDA samt den teknologiske alliance ”Engineer the future”.

Sådan lyder en stor del af den korte omtale, som Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har på sin hjemmeside i forhold til universitets deltagelse på det netop afsluttede Folkemøde. Det var dog langt fra første gang, at universitet fra Lyngby var at finde på Bornholm, eftersom man har været med siden Folkemødets start.

Hvad DTU dog ikke kommer ind på i sin omtale af deltagelsen på Folkemødet, er hvad den ender med at koste skatteyderne. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Folkets Avis har opnået hos DTU og som viser, at der var lagt op til en festlig skatteyderbetalt sammenkomst på Solskinsøen.

Det kan blandt andet ses ved, at DTUs såkaldte Bryghus var til stede under festivalen, hvilket skete i form af først og fremmest fire studerende og en brygger.

Derved kunne de betjene den bar, som DTU havde fået specialfremstillet til Folkemødet.

DTU bruger flere hundrede tusinde kroner under Folkemødet

Ifølge de fremsendte dokumenter, løb baren inklusiv forskellige siddepladser op i 81.250 kroner. Det var dog kunne en lille del af de udgifter, som skatteyderne må forventes at betale for DTUs besøg på Bornholm. I en mail til Folkets.dk oplyser DTU således, at man blandt andet havde en andel i et telt på festivalpladsen, som hurtigt kunne løbe op i 150.000 kroner eksklusiv moms.

På samme måde som man budgetterede med, at der skulle afholdes fire debatarrangementer ledet af kendisjournalister, som hver forventede at få 10.000 kroner for at møde op.

Hertil kommer så eksempelvis forplejning og ophold, hvilket også hurtigt kan løbe op blandt andet bedømt på, at DTU sendte en stor delegation til Bornholm. I alt lød forventningen på 28 medarbejdere og studerende ville gøre reklame for DTU under Folkemødet, hvilket blev anført af Rektor Anders O. Bjarklev og Prorektor Rasmus Larsen, ligesom DTUs projektleder for debatter også var til stede.

Langt fra ene om fokus på fadøl

DTUs telt på Folkemødet var blandt festivalens største, hvilket blandt andet skyldtes den plads, som den specialbyggede bar optog. For at skabe de optimale rammer for festlighederne, havde DTU opstillet bænke, som var opbygget på samme måde som baren.

Det tekniske universitet var dog langt fra de eneste, som benyttede Folkemødet til uddeling af øl fra en opstillet bar. Det gjaldt eksempelvis også et større forsikringsselskab, som gav en gratis omgang i forbindelse med nedlukningen lørdag aften. Dermed var de helt på linje med De Konservative, hvor den gratis fadøl skabte en stemning, som ikke er set hos regeringspartiet siden 1980erne. I hvert fald var køen så lang til det gratis fadøl, at den rakte langt ud på selve festivalpladsen.

Samtidig nærmede festen sig også sit højdepunkt på den såkaldte strandbar, som lå placeret i den anden ende af festivalpladsen. Her havde professionshøjskolerne slået lejr, hvilket med en øl i hånden skete med en fantastisk udsigt over Østersøen.

Folkets Avis' deltagelse på Folkemødet var muliggjort af en række private donationer. 

Lars Bjørknæs er en erfaren graverjournalist som gennem årene har afsløret mange sager om frås og magtmisbrug i det offentlige system