Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Kommune i pinlig sag: Skatteyderne betalte for store pengepræmier i professionel golfturnering

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Kommune i pinlig sag: Skatteyderne betalte for store pengepræmier i professionel golfturnering

Tønder markedsfører sig som en kommune, hvor der holdes igen med udgifterne. Alligevel har der været hul i budgettet til sponsorering af præmier til en golfturnering for 125.000 kroner.

-Vi har behov for nye udviklingstiltag, som også kan fremme bosætningen. Men udvikling kræver økonomisk råderum. Vi kan kun tage nye initiativer, hvis vi fortsat har styr på økonomien. Derfor er det nødvendigt, at vi har konstant fokus på effektivitet. Det vil vi være meget optaget af i det nye år og de følgende år.

På blandt andet denne måde, tog Tønders daværende borgmester, Laurids Rudebeck, i sin nytårstale, afsked med 2014. Ifølge Venstre-manden havde den økonomiske tilbageholdenhed gjort, at Tønder ikke havde været igennem store besparelser, hvilket ellers havde været normen hos lignende kommuner.

Uanset de politiske udmeldinger, har der alligevel været plads til et forbrug i Tønder, som langt fra må siges at være reserveret til kernevelfærden. Det fremgår af aktindsigter, som gravermediet Journalista.dk har opnået hos sønderjyderne.

Blandt andet i det sponsorat, som man gav til en golfturnering, så den blev spillet i Tønder.

Sponsorerede præmiepenge til professionelle golfspillere

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kostede det inklusiv moms skatteyderne 125.000 kroner, at en afdeling af ECCO Tour blev placeret i Tønder. Et beløb præcist svarende til den præmiesum, som spillerne konkurrerede om i perioden mellem den 9. og 11. maj 2013. Det i en turnering, hvor hovedparten af deltagerne som minimum var semi-professionelle.

Turneringen fandt sted på Brundtlandbanen i Toftlund, hvor sejrherren Morten Ørum Madsen kunne trække sig tilbage med en check på 54.000 kroner. Præmiechecken blev overrakt af borgmester Laurids Rudebeck, der således kunne posere på billederne fra afslutningsceremonien sammen med en repræsentant fra den anden hovedsponsor, flyselskabet DAT.

Sponsoratet af golfturneringen er langt fra eneste gang, at Tønder Kommune har haft checkhæftet fremme for at støtte idrætsaktiviteter. Således donerede den sønderjyske kommune også i november 2012, da en lokal afdeling af cykelholdet Team Rynkeby blev støttet med 12.500 kroner.

Del Kommune i pinlig sag: Skatteyderne betalte for store pengepræmier i professionel golfturnering