Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse COPENHELL 2017: Tilbage til rødderne!

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

4

COPENHELL 2017: Tilbage til rødderne!

"Copenhells tilhængere er metallyttende, brølende og hovedbankende energibomber og er kendt for at være nogle af de mest fantastiske og rare festivalgængere"

Den monstrøse Fenris ulv så spændt til fra sin hule ved B&W hallen, da dødens håndlangere overtog Refshaleøen. Man siger at et kært barn har mange navne – de ’kære’ ulveunger til Fenris åd solen og mørklagde territoriet som optakt til dommedagen Ragnarok. Solen kæmpede for sit liv, men gav ellers nogle fede solstrejf ind i mellem. På trods af en meget dunkel festival, var deltagerne mødt talstærkt op til Nordens mest heavy og hårdeste festival. Der var dømt ravage og kaos som lagde rammerne for et apokalyptisk Copenhell!

Koncerterne

Det var et stort brag af en første dag, med en ellers skuffende slutning. Det var med stor glæde at vi flokkes om scenen Pandæmonium for at høre Architects give los, hvilket de også gjorde med heftig musik og en udmærket performance… indtil elektronikken kortsluttede. Scenen var ikke beskyttet ordentligt mod regnen som silede ned i helvede fra en kulsort nattehimmel. Efter nogle ihærdige forsøg fra bandet på at underholde publikum imens teknikerne løste problemet, var bandet alligevel nødsaget til, at aflyse koncerten, da udstyret konsekvent kortsluttede. UPS COPENHELL, kom igen!

Mark Tremonti optrådte med sit band Tremonti på festivalen sidste år og kom tilbage igen i år med bandet Alter Bridge. De flåede benene væk under publikum og bragte for alvor energien frem i os. De fik os endda helt ned i knæ. Denne koncert var helt klart et af højdepunkterne på festivalen i år!

Et andet highlight var Airbourne. AC/DC er Joel O’Keeffes største idol og bandets inspiration. Mange associerer bandet med den gamle legende… dog med meget mere krudt i bagen. Joel er som både Dave Evans og Angus Young i en og samme person og det beviste han på scenen med sin rug stemme og styrten rundt på scenen med sin guitar. Men sine soloer kan ikke hamle op med Angus.

Black Star Riders leverede en middelmådig koncert og gav sig afslutningsvis i kast med et cover af den irske folkesang Whiskey in the Jar, hvilket er modigt taget Metallicas formidable cover i betragtning. Ikke desto mindre bød Black Star Riders udgave op til en massivt opbakket sing-a-long blandt publikum.

”SPIL NOGET MED SLAYER! ” - Blev der råbt efter hver koncert når konferenciererne gik helt hæse på scenen. Efter tre dages optrapning, gik kongerne af thrash metal endelig på scenen og væltede Copenhell som det største højdepunkt!

Line-up

Copenhell blev stablet på benene i 2010 og er kendt for at specialisere sig i metal. Desværre har administrationen haft for stort fokus på, at nå ud til massen og at få plads til så mange som muligt. De har både bevæget sig væk fra fokus og der er ALT for trængt på pladsen. COPENHELL gå tilbage til rødderne: Drop den bløde rock, book heavy metal bands og sæt færre billetter til salg, tak!

Copenhells tilhængere

Copenhells tilhængere er metallyttende, brølende og hovedbankende energibomber og er kendt for at være nogle af de mest fantastiske og rare festivalgængere. Vi har været rundt og spørge om, hvorfor netop Copenhell er den suverænt bedste festival og fandt frem til følgende:

Metal entusiaster på Copenhell – Fotos af Katrine Søndergaard
Metal entusiaster på Copenhell – Fotos af Katrine Søndergaard

Metal entusiaster på Copenhell – Fotos af Katrine Søndergaard

Beskriv Copenhell med tre ord:

”Frihed, anderledes og sjov”

Er i her primært på grund af line-uppet eller atmosfæren?

”Vi er her mest på grund af atmosfæren. Der er ikke rigtig nogen bands på nær ét, vi vil høre i år. ”.

Kan I uddybe hvad der er med atmosfæren her?

”Det bedste ved atmosfæren er det sociale. Folk er meget åbne på festivalen og man bliver ikke dømt og vurderet. Der er plads til at man kan være sig selv. Der er en stor åbenhed herude og det er nemt at falde i snak med folk. ”.

Alt i alt har det været et middelmådigt Copenhell anno 2017 og får 3 ud af 6 stjerner….

Men for satan, vi ses til Copenhell 2018 d. 21., 22., og 23. juni!!!

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:35
Del COPENHELL 2017: Tilbage til rødderne!