Få adgang til alt indhold, slip for reklamer og støt Folkets Avis!

59,-
per måned

Alt andet end let for århusianerne: Millionlønninger og gourmetmiddage hos letbanen

Villy Fink Isaksen / Public domain
Aarhus set fra Ringgadebroen. Foto: Villy Fink Isaksen / Public domain

Letbanen blev dyrere end forventet.

Skatteyderne har da også i årevis udbetalt millionlønninger til ledelsen, som også fik betalt dyre middage på lokale gourmetrestauranter.

- Aarhus Letbane er første etape af et net af letbaner, som skal knytte byer og bydele i Aarhusområdet tættere sammen og gøre det lettere for pendlere at komme til og fra arbejde. Første etape Letbanen forvandler to eksisterende jernbaner – Odderbanen og Grenaabanen – til en eldrevet letbane og forbinder banerne med et ekstra og nyt letbanespor.

På blandt andet denne måde beskriver Aarhus Letbane sig selv på sin hjemmeside, hvor det kommunalt finansierede østjyske selskab samtidig slår fast, at der arbejdes hen mod etableringen af endnu flere linjer. Ved at udvide til først og fremmest Skanderborg, Silkeborg og Randers er målsætningen, at landsdelens største byer bindes sammen med et nyt og moderne tognet.

Hvad der dog ikke fremgår af letbanens præsentation af sig selv er, at skatteydernes milliardinvestering ikke kun er gået til selve etableringen. Der har nemlig blandt andet også været luft i budgettet til, at der er blevet aflagt besøg på dyre restauranter.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets Avis har opnået i selskabets repræsentationskonto.

Afslappet men dyrt gourmetmåltid

Ifølge de udleverede bilag var repræsentationskontoen blandt andet i brug den 17. april 2015, hvor letbanens bestyrelse sammen med ledende medarbejdere, satte sig godt til rette på den århusianske Restaurant Substans. Et spisested der ifølge sin hjemmeside dyrker det afslappede gourmetmåltid, hvor fokus er på den gode smag.

Oplevelser af denne type er sjældent billige, hvad det heller ikke var for den kommunale letbane. Således lød skatteydernes regning på 9.900 kroner, hvilket dækkede over mad og drikke for 9 deltagere. Dermed lå den gennemsnitlige kuvertpris over grænsen på 1.000 kroner, som normalt udledes af Peter Brixtofte-sagen.

Iøjnefaldende forbrug er langt fra et nyt forhold hos den kommunale Aarhus Letbane, som også udbetaler ganske pæne honorarer til sine medarbejdere. Således viser aktindsigter opnået af Folkets.dk, at selskabets administrerende direktør i 2015 eksempelvis havde en månedsløn før skat på 145.244,37 kroner – eller 68.482,70 kroner efter.

Emner: 
Del Alt andet end let for århusianerne: Millionlønninger og gourmetmiddage hos letbanen