Citathistorie: 

120 spisende gæster til hundedyr afskedsreception da offentligt ansat bureaukrat fik nyt job

Skatteyderne måtte finde den store pung frem, da Kystdirektoratets direktør skiftede job. Det skyldtes blandt andet, at han blev begavet med en skulptur.

-Kystdirektoratets direktør gennem de sidste godt 10 år, Jesper Holt Jensen, har søgt nye udfordringer og fratræder med udgangen af maj sin stilling.

På blandt andet denne måde offentliggjorde Kystdirektoratet, at dets mangeårige chef, Jesper Holt Jensen, foråret 2013 havde fået nyt job.

Fra at være direktør hos Kystdirektoratet, skiftede han til en anden chefstilling – denne gang hos Thisted Kommune. Det efter som ung ingeniør at have gjort lynkarriere hos Kystdirektorat, hvor han efter 12 års ansættelse kunne sætte sig til rette i chefstolen, hvor han blev i 11 år.

Men for skatteyderne var det langt fra nogen billig oplevelse, at Kystdirektoratet måtte sige farvel til sin direktør. Det fremgår af aktindsigter, som gravermediet Journalista.dk har opnået hos den statslige myndighed, der aktuelt har til huse i Lemvig.

Det skyldtes blandt andet, at en lokal kunstner blev hyret til at udarbejde en skulptur.

120 spisende gæster til afskedsreception

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, fremsendte kunstneren regningen til Kystdirektoratet den 30. maj 2013. Det vil sige to dage før, at Jesper Holt Jensen startede i sit nye job hos Thisted Kommune.

Den håndskrevne regning lød på 22.875 kroner, hvilket ikke kun inkluderede skulpturens levering. Skatteyderne betalte nemlig også for, at den kunne blive stillet op – ligesom betalingen til en maler også kom ad denne vej.

Leveringen skete dog så sent, at skulpturen ikke kunne blive præsenteret i forbindelse med direktørens afskedsreception hos Kystdirektoratet. Festligheder der endte med en regning på lidt over 38.000 kroner, da 120 troppede op for at sige farvel til den afgående direktør.

I modsætning til tiden hos Kystdirektoratet, blev karrieren hos Thisted Kommune kort for Jesper Holt Jensen. Efter omkring halvandet års ansættelse, skiftede han til en ny topstilling indenfor det vestjyske kommunale landskab. Det som direktør for Thyborøn Havn, der tidligere har gjort sig bemærket ved at foretage dyre rejser til verdensberømte golfdestinationer.