Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

316

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Alternativt ressourceforbrug: Losseplads brugte 115.994,62 skattekroner på smuttur til Barcelona

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Antal

Amager Ressource Center er måske mest kendt for at ville bygge en skibakke i København. Men det er også stedet, hvor politikere tager på dyre og spændende udenlandsrejser – på skatteydernes regning.

– Vi forvalter affaldets ressource, sådan at vi giver materialer, el og fjernvarme tilbage til borgerne og byen. Vi er glade for vores placering rundt om i byen, og vi stræber efter at være en attraktiv nabo, der lytter og inddrager naboer og nærmiljø.

Sådan præsenterer Amager Ressource Center, det tidligere Amager Forbrænding, sig på sin hjemmeside, hvor selskabet normalt alene omtalt som ARC samtidig slår fast, at det i løbet af et år normalt modtager og bearbejder affald fra 600.000 indbyggere.

Hertil kommer serviceringen af omkring 70.000 erhvervsvirksomheder, hvilket medvirker til at gøre forbrændingsanlægget til en af de største kommunalt ejede virksomheder i Storkøbenhavn.

I kraft af det kommunale ejerskab, har ARC en markant tilstedeværelse af politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer. Hvilket også fremgår af de udgifter, som de seneste år er blevet trukket over rejse- og repræsentationskontoen.

Herunder i en rejse, som Folkets Avis har fået aktindsigt i, og som vinteren 2013 gik til Barcelona.

Kort besøg – men stor regning

Ifølge de fremsendte bilag til Folkets Avis, var der tale om en smuttur med to overnatninger i den spanske middelshavsby. Det for en delegation på 13 deltagere, hvoraf de 7 var politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer anført af Mogens Lønborg, det tidligere medlem af Københavns Borgerrepræsentation for De Konservative.

Med på turen til Barcelona havde han blandt andet partifællen fra Hvidovre Kommune Steen Ørskov Larsen, det socialdemokratiske byrådsmedlem fra Tårnby Henrik Zimino og SFs medlem af Københavns Borgerrepræsentation Sisse Marie Berendt Welling.

Den store delegation fra ARC ankom tirsdag den 5. februar 2013 om aftenen til Barcelona, hvor der ikke var yderligere programpunkter den dag. Om onsdagen besøgte ARC-folkene to forskellige sorteringsanlæg, inden dagen sluttede med en middag. Besøget i Barcelona blev torsdag den 7. februar 2013 afrundet med et møde med et lokalt affaldsselskab, inden turen igen gik mod København.

Selv om der var tale om en kort tur, måtte skatteyderne alligevel have den store pung fremme, for at betale for politikernes og medarbejdernes besøg i Barcelona. Rejsen til en af Middelhavets mest berømte byer, løb nemlig op i 115.994,62 kroner.

Del

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

21/07/2017 - 08:55

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:22

Typer: 

Artikler

Emner: 

politik

Personer: 

Mogens Lønborg

Organisationer: 

Konservative, Københavns Kommune, Amager Ressource Center

Serier: 

Den herskende klasse

Del eller citer med linket her

MediaCreeper