Gå til hovedindhold

Fagforbund erkendte allerede sidste år at kampagnen "Kvindernes sidste arbejdsdag" byggede på en løgn

Af Lennart

Fagforeningerne i Danmark opererer åbenbart med deres egne alternative fakta.

Og de gentager deres løgne om mangel på ligeløn år efter år. Selvom det igen og igen bliver påpeget og udstillet, at vi i Danmark har lige løn for lige arbejde – og i øvrigt har haft det i årtier.

Ja, det indrømmer fagforbundene endda selv - også "Kvindernes sidste arbejdsdag" hvis man beder dem om et klart svar.

Lad os se på det.

[[{"fid":"2941","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Vi har allerede ligeløn - det erkender \"Kvindernes sidste arbejdsdag\" selv.","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Vi har allerede ligeløn - det erkender \"Kvindernes sidste arbejdsdag\" selv.","field_billede_navn[und][0][value]":"","external_url":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Vi har allerede ligeløn - det erkender \"Kvindernes sidste arbejdsdag\" selv.","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Vi har allerede ligeløn - det erkender \"Kvindernes sidste arbejdsdag\" selv.","field_billede_navn[und][0][value]":"","external_url":""}},"link_text":false,"attributes":{"alt":"Vi har allerede ligeløn - det erkender \"Kvindernes sidste arbejdsdag\" selv.","title":"Vi har allerede ligeløn - det erkender \"Kvindernes sidste arbejdsdag\" selv.","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Her erkender "Kvindernes sidste arbejdsdag" selv, at der er ligeløn mellem mænd og kvinder. Det skete 16. november 2016.

Men på Facebook kan du se, at "Kvindernes sidste arbejdsdag", som reelt dækker over en række store danske fagforeninger, igen i år kører samme kampagnen om "uligeløn" og "kvindernes sidste arbejdsdag" som sidste år, og året før igen.

Selvom man har erkendt at kampagnen bygger på en falsk præmis, så gentager man selvsamme kampagne året efter!

Nu har folkene bag kampagnen ikke engang uvidenhed som undskyldning længere. Man misinformerer og manipulerer nu simpelthen folk imod bedre vidende!

Faktisk reagerede en mand allerede for to år siden imod kampagnens løgnagtige budskab.

[[{"fid":"2942","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_billede_navn[und][0][value]":"","external_url":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_billede_navn[und][0][value]":"","external_url":""}},"link_text":false,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Men kampagnen kører stadig videre i uforandret form. Løgnen gentages år efter år.

Hvor skamløst løgnen om uligeløn bliver fortalt rundt om i fagforbundene, giver jeg her et enkelt eksempel på - men eksemplerne er mange. Du kan selv finde mange flere:

[[{"fid":"2943","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_billede_navn[und][0][value]":"","external_url":""},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_billede_navn[und][0][value]":"","external_url":""}},"link_text":false,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Det er Pia Thurøe, Sektorformand hos HK, der her taler usandt om lønforholdene i Danmark.

Kampagnen "Kvindernes sidste arbejdsdag" lægger i år op til, at kvinder skal gå hjem fra arbejde den 10. november og så ellers holde fri resten af året med fuld løn.

Så er det åbenbart meningen at de mænd, som tjener præcist det samme for det samme arbejde, skal blive tilbage og klare det hele selv de resterende knap to måneder.

Det ville jo så blot betyde at kvindernes timeløn ryger langt over mændenes fordi kvinderne arbejder mindre, men får det samme i løn!


Egentligt taler kampagnen ret meget ned til kvinder, for et eller andet sted må folkene bag den jo håbe på at målgruppen ikke kan gennemskue den falske præmis, det hele er bygget op på.

Den slags løgnekampagner sår splid mellem kønnene. For den bilder kvinder ind at de bliver snydt og at mændene bliver favoriserede.

Det er løgn og propaganda af værste og mest destruktive slags.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.