Gå til hovedindhold

Mor Danmark drukner i skatter og afgifter

Intet folk i verden er mere skatteplaget end det danske.

Det har vi Danmarks Statistiks ord for.

Vi har også forskningens ord for at skattetrykket her i landet nu er så højt at selv staten taber penge på det.

At fastholde beskatningen på nuværende niveau er uden tvivl decideret landsskadelig virksomhed.

Øgelse af beskatningen må betegnes som højforræderi og en krigserklæring imod det danske folk.

Der burde være et massivt flertal for skattelettelser i Folketinget og landets kommuner og regioner, hvis politikerne virkelig havde nations interesser og folkets velbefindende for øje.

Men det har de ikke.

Du læste rigtigt:

Politikerne har for de flestes vedkommende ikke Danmarks vel for øje.

Politikerne er ikke dummere end at de godt ved at skattetrykket i Danmark er blevet så højt at det på alle måder er destruktivt.

Men mange af politikerne ved også, at hvis de siger sandheden om dette, så mister de stemmer og dermed et vellønnet og prestigefyldt arbejde.

Så for at beholde pladsen i eksempelvis Folketinget forsøger politikerne at bilde folk ind, at skattelettelser er et onde, som kun kommer få til gode og de fleste til skade. Selvom det stik modsatte er tilfældet.

Politikerne vil hellere tale til misundelse og andre af de lavere følelser i dele af folkedybet end gå foran med oplysningens fakkel og sige det, som det er:

Skattelettelser vil gavne alle.

Politikerne er afhængige af at fremstille tingene som et nulsumsspil hvor nogen taber hvis andre vinder.

For hvis sandheden nu kom frem at alle ville have gavn af samme simple politik - skattelettelser! - hvad skulle der så blive af partierne og deres forstenede ideologier og mærkelig nicher?

Politikerne deler – og hersker. Det har de altid gjort.

Men nu er det på tide at alle fornuftige og oplyste mennesker danner fælles front og insisterer på at borgerne selv får lov at beholde en større andel af deres arbejdes frugt.

For alles skyld.

Vi har haft verdens højeste skattetryk længe nok nu.

Folkets Avis agter at gå forrest og sætte dette emne på dagsordenen igen og igen og igen.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.