Gå til hovedindhold

Danflix? Nej, tak - Danmark er ikke et kommunistisk land, endnu

Af Lennart

Venstre kommer med et forslag om en dansk statsstyret supermedieportal som indtil nu omtales under arbejdstitlen Danflix.

En ægte centraliseret medieinstans hvor alt indhold kan kontrolleres og censureres og promoveres efter politisk forgodtbefindende.

En ægte centraliseret medieinstans hvor enhver borgers medieforbrug kan overvåges nøjagtigt helt ned på personniveau - af staten.

At Danmarks såkaldt liberale parti barsler med en så totalitær idé, kan desværre ikke længere overraske. Det er meget lang tid siden, Venstre var liberalt - af andet end navn.

Hvad der måske er lidt mere overraskende og bekymrende, er at vores kulturminister, Mette Bock fra Liberal Alliance, tilsyneladende bakker op om ideen.

Liberal Alliance har gennem længere tid bevæget sig mere og mere bort fra det liberale grundlag – og med tilslutningen til Danflix ser det ud til at partiet endegyldigt opgiver ideen om et kultur- og medieliv i Danmark baseret på civilsamfund og marked frem for bureaukrati og stat.

Det er skuffende for os, som ønsker et frit Danmark med et stærkt og markant civilsamfund, at staten evig og altid og i stadig stigende grad blander sig i alting - og går ind og laver projekter, der hvor markedet klarer det helt fint selv.

Ideen om et Danflix er typisk for teknokraterne:

De kan ikke rigtigt noget selv, og de tør heller ikke overlade udviklingen af fremtidens medieplatforme til markedet og civilsamfundet, for så mister de kontrol - og det vil de for alt i verden ikke!

Deres nærmest maniske kontrolbehov pakkes altid ind i ord som har til formål at give indtryk af at politikerne kerer sig om "dansk kultur".

Et bedrag som mange konservative slet ikke kan gennemskue. Siger man bare ordet "dansk kultur" - uanset om man i praksis understøtter eller undergraver - er mange "konservative" mennesker solgt.

Sandheden er dog at politikerne som helhed intet godt gør for dansk kultur. De understøtter i stedet igen og igen politikker og lovgivning - på mange områder! - som er undergravende for netop dansk kultur.

For at få venstrefløjen med på ideen om Danflix, benytter politikerne sig også af både antikapitalisme og antiamerikanisme, når Facebook og Google gøres til de store bøhmænd, som et Danflix angiveligt skal tage kampen op imod.

Ha, ha, ha. Jeg har kun hånlatter til overs for dette nemt gennemskuelige trick.

Danflix er en elendig ide som hører til på historiens losseplads, sammen med de totalitære regimer som benytter den slags.

Og så lige afslutningsvist: Utroligt at politikerne ikke kan barbere lidt af DR uden at pengene straks skal sendes over i noget andet statsstyret og åndsforladt projekt-mageri.

Kære borgerlige regering, prøv nu for en gangs skyld noget nyt. Lad borgerne beholde deres egen penge!

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.