Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS

Kendt forfatter angriber Folkets Avis

Skrevet af Lennart Kiil

Fra Abernes Planet til Incels in suits.

Susanne Staun, vil du dæmonisere eller debattere?

Susanne Staun har vist aldrig brudt sig specielt meget om undertegnede.

Og det lever jeg da også ganske fint med.

Når man som jeg skriver om en række forskellige emner og lægger både min viden og mine holdninger ud til offentligheden, må man forvente at mange er uenige.

Og det er fint nok.

Men samtidig er det ærgerligt, når folk ud af den fri fantasi skaber et billede af en som var man en form for monster. Dæmonisering af personer, man er uenig med, er ikke noget sympatisk træk ved debatten.

Det virker som om Susanne Staun simpelthen projicerer alle sine fordomme over i mig og gør mig til en slags personificering af alt det hun ikke bryder sig om. Dermed får hun skabt en forvrænget karikatur som intet har med virkeligheden at gøre.

Nu er Susanne Staun jo også en berømt krimiforfatter og har skrevet mange bøger. Så hun lever jo sådan set af at digte og skrue historier sammen.

Det er bare ærgerligt at hun så ikke i forhold til samfundsdebat og meningsudveksling formår at holde fantasi adskilt fra virkelighed.

Som dengang hvor jeg kritiserede Kvinfo og feminismen og hun replicerede med et langt indlæg i Politiken under overskriften Truslen Fra Abernes Planet, fyldt med forvrængninger.

Eller nu for nylig hvor hun omtaler folk omkring Folkets Avis som Incels in suits. På trods af at det slet ikke er et emne jeg har beskæftiget mig med. Faktisk er der ikke skrevet et ord om emnet her på avisen før nu i dette indlæg som svar på beskyldningen fra Susanne Staun.

Men Susanne Staun behøver åbenbart ikke læse eller følge med for at danne sig indtryk af verden, for hun skaber den bare i sin egen fantasi.

En fantasi hvor hendes mørke sider ubemærket for hendes selv projiceres over i de mennesker hun af den ene eller anden grund har set sig gal på.

Det er i sådanne sammenhænge at man må konsultere den gode Jung, for at forstå hvad der foregår.

For det er vitterligt interessant hvordan et intelligent menneske som Susanne Staun kan agere så fordumsfuldt og indskrænket. Det viser noget om hvor stærke de ideologiske skyklapper kan være.

Og hvor ubevidst et menneske kan være om sine egne begrænsninger i forhold til at kende andre og deres motiver.