Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

309

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade
(c) GastroFun.dk

Svinekøds opskrifter

Danskerne producerer og spiser masser af svinekød. Produktionen af svin i Danmark krydsede 30 millioner i 2014 og samtidig med at det er stadig stigende, er det en af de største industrier i landet.

Grundlæggende set er der et hav af forskellige udskæringer af svinekød, hvor vi alle kender de gode: Svinemørbrad, Koteletter med skaft og kamstegen. Typisk er det dog de ”billigere” udskæringer hvor du kan få de lækreste og mest smagfulde retter ud af det.

GastroFun.dk, et medie og forum med fokus på mad, teknikker inden for kødmodning, tilberedning og råvarer, der giver et par lækre svinekød opskrifter her i artiklen.

 

Fyldt svinemørbrad

4 personer

600 g svinemørbrad

2 pakker Serranoskinke

1 Løg

2 fed Hvidløg

1 Forårsløg

½ bundt bredbladet persille

6 Salvieblade

50 g Smør

Salt

Peber

 

Finsnit løg, hvidløg, forårsløg, persille og salvieblade.

Saurtere det hele på en pande med smør, ved middel varme. Løgene skal blive bløde, uden at tage farve.

Afpuds kødet og lav en stor lomme på langs af mørbraden.

Læg skinken side om side, på et stykke husholdningsfilm, så længden kommer til at passe med mørbraden.

Placer kødet på skinken, og kom fyldet ind i lommen på mørbraden.

Rul skinken rundt om den fyldte mørbrad og stram den godt op med husholdningsfilmen.

Lad mørbraden være på køl indtil den skal steges. Det må gerne være i 30 minutter. Sørg dog for at kødet er taget ud af køleskabet i god tid inden det skal steges, så det ikke bliver ”kogt” på panden fordi at det er for koldt

Varm en tykbundet stegepande godt op og læg forsigtigt kødet på panden. Efter et par minutter skal der skrues ned til middel varme.

Steg mørbraden i cirka 15 minutter på hver side.

Lad den trække 4-6 minutter på et spækbræt inden det skæres ud. Denne udgave er let rosa, som er den måde vi mener at svinemørbrad skal spises på.

Opskriften på Svinemørbrad kommer fra GastroFun.dk. Vil du se en anden opskrift på svinemørbrad i svøb, så læs med her.

 

Det er også muligt at bruge sous vide tilberedningsteknikken til at lave forskellige udskæringer fra grisen velsmagende:

Svinekæber sous vide

Kotelet med skaft sous vide

Svinemørbrad sous vide

Flæskesteg sous vide

Svinekoteletter tilberedt sous vide. Se en opskrift her og her.

Sous vide svinemørbrad med krydderurterasp. Se opskriften her.

Pulled pork sous vide. Se opskriften her.

Pulled pork sandwich. Se opskriften her.

Spareribs. Se opskriften her.

 

Simreretter eller langstegning er også altid et hit ved de billigere udskæringer så som bov, skank og kæber:

Helstegt svineskanke

Pulled Pork i ovn, nakkefilet(kam) der sprænges og langtidssteges. Det kan bl.a. bruges til en pulled pork burger.

Mørbradgryde

Spareribs

Ovnstegt pulled pork. Se opskriften her.

Hamburgerryg

Koteletter i fad

Fyldt mørbrad

Porre bacon tærte

De hurtigere og klassiske retter vil altid forblive et hit i de danske hjem:

Karbonader

Vikingegryde

Skinkestang

Krebinetter

Ristet hotdog

Frikadeller. Der er flere udgaver herher, her og her og der er sågar en vegetarudgave her.

Soyamarineret svinemørbrad. Se opskriften her.

Svensk pølseret. Se opskriften her.

Biksemad. Se en opskrift her eller her.

Flæskesteg eller flæskestegssandwich.

 

Hvis du har mod på at ryge eller tørmodne, så er disse tre nedenstående opskrifter et stort hit:

Hjemmelavet røget mørbrad

Flæskesvær
Hjemmelavet bacon

 

Julen er højsæson for svinekød, så hvis du vil læse mere omkring hvad danskerne spiser juleaften her.

Er du interesseret i mere information omkring forskellige svinekødsudskæringer, så kan du læse mere her:

Udskæring af gris – en mini guide, hvor der også er sous vide tider og temperaturer på svinekød.

Kommercielt

annonce

Del eller citer med linket her

MediaCreeper