Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Tips fra luksusfælden bør bruges af det meste af den danske befolkning

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

Tips fra luksusfælden bør bruges af det meste af den danske befolkning

Selvom luksusfælden er et reality program som sendes på TV3, er der faktisk en del læring og gode råd at tage med fra programmet. En stor del af Danmarks befolkning befinder sig rent faktisk i økonomiske vanskeligheder og lever et liv, hvor der ikke nødvendigvis er råd til de goder som kan forbedre livskvaliteten. I denne artikel kan du læse en opsummering og forklaring af de råd som gives i luksusfælden og få en fornemmelse af, hvordan du kan implementere dem ind i din egen personlige økonomi.

Fordel dit forbrug ud på poster

Helt konkret vil det for langt de fleste mennesker hjælpe på økonomien, hvis man laver regnskab over sit forbrug. Dette skyldes, at mange små udgifter ofte løber op får stor indflydelse på den samlede økonomi. Det første råd er deraf at udskrive sine kontoudtog fra de seneste 3-6 måneder og opdele dem i kategorier, såsom bolig, mad, forsikring og forbrug. Forbrugskontoen vil ofte være langt højere end man havde forestillet sig, hvilket kan danne grundlag for en vurdering af, hvor meget der fremadrettet kan spares.

Det er vigtigt, at du ikke snyder dig selv i denne proces og lader nogle udgifter tælle med de forkerte steder. I sidste ende, er det kun dig selv om snydes. Dertil vil det måske være en hjælp af få sin kæreste, ven eller forældre til at hjælpe med at vurdere, hvilke udgifter der hører til på forbrugskontoen.

Budget og mere luft i økonomien

Det næste råd er at lave et budget på baggrund af forbrugsoverblikket. En god ide er at opsætte et konkret mål for, hvor meget man gerne vil have ekstra til rådighed hver måned og derudfra lægge et budget. Ved denne metode vil langt de fleste personer kunne spare mellem 2.000 og 10.000 kr. hver måned. Det vil selvfølgelig gå ud over forbruget, men i langt de fleste vil man sagtens kunne opnå samme livsglæde ved lavere forbrug.

Et helt centralt aspekt er nemlig livskvalitet og prioritering. I budgeteringsprocessen er det særdeles vigtigt at vurdere, hvilke typer af forbrug der skaber glæde i hverdagen og hvilke forbrugsposter, der blot er spild af penge. På denne måde fastholder man de elementer som skaber glæde og gennem besparelserne gør man plads til, at endnu flere penge kan benyttes på glæde-skabende aktiviteter.

Sammenlign dine lån og reducer renteudgifterne

Det sidste råd som fortjener en punkt for sig selv, er at sammenligne sine kviklån, forbrugslån osv. hos de forskellige låneudbydere. For mange personer i økonomiske vanskeligheder udgør renteudgifter en kæmpe post i økonomien og er derfor her, hvor den største besparelse kan hentes. På en lånesammenligningsside som www.lån.dk, kan du let sammenligne de forskellige låneudbydere og finde ud af om du betaler for meget i rente på dine forbrugslån.

Del Tips fra luksusfælden bør bruges af det meste af den danske befolkning