Primære faneblade

Sådan falder du til på jobmarkedet

Annonce

Kommercielt

Hvordan finder du drømmejobbet, og hvad skal du gøre for at falde godt til blandt dine nye kollegaer? Få tips og tricks her.

 

Hvis du netop har færdiggjort din uddannelse, så står du sikkert og leder efter det helt rigtige job. Måske har du gennem hele din studietid vidst, hvad du gerne ville være, eller måske er du stadig ikke helt sikker. Hvordan finder du det perfekte arbejde og den perfekte arbejdsplads, og hvordan kan du falde godt til?

 

1/ Du kender sikkert allerede til en del jobportaler. En af de mest benyttede er Jobnet.dk, hvor hundredevis af jobsøgende hver dag forsøger at finde jobs, der matcher deres uddannelse, evner og drømme. Fordi du kan lægge dit CV online, gør du det også muligt for potentielle arbejdsgivere at finde dig, så lav gerne et fyldestgørende CV. Så øger du chancen for, at potentielle arbejdsgivere inviterer dig til en samtale.

 

2/ MitJobValg.dk er stedet for dig, der er ingeniøruddannet og leder efter arbejde. Denne portal henvender sig nemlig direkte til ingeniøruddannede, og det gør det lettere for dig at finde et match. På siden kan du læse mere om, hvordan det er at arbejde hos virksomhederne, og du kan samtidig se jobopslag fra virksomheder, der søger folk med din uddannelse.

 

3/ Når du leder efter det perfekte job, er det vigtigt, at du spørger dig selv, hvad din nye arbejdsplads skal tilbyde – ud over nogle fede arbejdsopgaver. Skal din arbejdsplads for eksempel afspejle nogle bestemte værdier? Det kan være, at du går meget op i din sundhed, og drømmer om at arbejde et sted, hvor du kan dyrke motion i arbejdstiden – lige som hos nord advertising, hvor medarbejderne må løbe en tur både tirsdag og torsdag sidst på arbejdsdagen. Det er ikke bare arbejdsgiverne, der vælger dig – du skal også vælge dem, og du skal – frem for alt – være glad for at gå på arbejde. Derfor er det vigtigt, at du kan se dig selv på den givne arbejdsplads, og at du falder godt til. 

 

4/ Når du har fundet den arbejdsplads, der passer til dig, er det selvfølgelig vigtigt, at du får gjort et godt indtryk på dine nye kollegaer. Det styrker fællesskabet og gavner det interne samarbejde, at I har det godt med hinanden. Du kan eventuelt se om der er kollegaer der spiller golf og på den måde lære dem at kende. På MereGolf.dk kan du f.eks. følge erfaringer fra forskellige danske golfbaner.

 

5/ Nu, hvor du har bagt kage og fået lidt goodwill, så er det bare med ikke at ødelægge det hele. Derfor nytter det heller ikke noget, at du drikker dig tæskestiv til julefrokosten og vælter rundt. Alle dine kollegaer vil helt sikkert snakke om det næste mandag. Og efter jul. Og resten af det nye år. Så lad være. Skru ned for indtaget af alkohol, så er du sikker på, at du også har din værdighed resten af året, og du undgår at blive det grinagtige samtaleemne det næste lange stykke tid.

annonce