Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

313

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Gør-det-selv på danske sygehuse

Antal

Debatindlæg af Lennart Kiil

I takt med at skatter og afgifter stiger, bliver servicen ringere rundt om på de danske sygehuse. Nu skal fødende selv medbringe dyne, madpakke og bleer.

Denne udvikling har været i gang længe. I 1950'erne - da skatten var en tredjedel af nu - var der tre gange flere sygehuse i Danmark, end der er i dag. I dag må folk køre længere - og fylde bilen op med dyner, mad og bleer.

Vi har før skrevet om velfærdsmatricen her på avisen. Den viste, at vi er ved at havne i en situation, hvor skattetrykket er helt i top, men servicen faktisk er ret middelmådig.

Velfærdsmatricen
Modtager høj service Modtager lav service
Betaler lav skat
Betaler høj skat -> Da nmark ->

I takt med at systemet bliver stadig mere småligt, vil folk begynde at stille spørgsmålstegn ved, om de får nok for deres skattekroner. Det er en alvorlig udfordring for den måde, systemet er indrettet på.

Et system der på den ene side kræver mere og mere og på den anden side giver mindre og mindre. Det er et småligt system. Danskerne er ualmindeligt generøse.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS.DK og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

17/06/2014 - 08:18

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:12

Del eller citer med linket her

AddToAny
MediaCreeper