Primære faneblade

Pixabay
Kontor. Foto: Pixabay

Lavere skatter eller luksuskontorer til politikerne?

Del Lavere skatter eller luksuskontorer til politikerne?
Like F

Frås er frås - så drop undskyldningerne.

Hver gang en politiker tages i at fråse med skatteborgernes midler, så står en række partisoldater klar til at forsvare deres kære leder.

Her følger en række undskyldninger som partisoldaterne fremfører - og naturligvis en forklaring på hvorfor disse undskyldninger ikke holder.

1. I det private bruger man endnu mere!

For det første er det i langt de fleste tilfælde forkert. Men man kan sikkert finde eksempler på store private virksomheder hvor nogen i direktionen indretter sig meget dyrt på deres kontorer.

Men det er vi andre ikke tvunget til at betale for. Det gør kunderne og aktionærerne og det er frivilligt om man vil handle i en virksomhed eller købe aktier. Det er ikke frivilligt at være skatteborger.

Derfor skal skattemidler benyttes med ekstra omtanke.

2. Det er småbeløb i det samlede regnskab!

Ja, hver enkelt sag er småbeløb relativt til de enorme mængder det offentlige her i landet lægger beslag på. Men derfor er der stadig meget at indrette er kontor for for eksempel 350.000 kroner når man i forvejen ligger inde med møblement. Og så skal man huske at mange bække små giver en stor å.

Over tid og sted bliver det til mange penge, for der er mange offentlige konterer rundt omkring i det omfattende bureaukratiske system som er en del af den stor offentlige sektor i Danmark.

3. Det er bare smålighed og misundelse!

Det ved vi ikke. Der er mange som opponerer imod eklatant misbrug af skattemidler. Og deres motiver for at gøre det er forskellige. Jeg gætter på at det kun er et lille mindretal som virkelig er misundelige på et flot indrettet kontor.

Skal vi endelig tale motiver er flere nok trætte af at blive beskattet ekstremt hårdt for derefter at opleve at politikere og bureaukrater skalter og valter med pengene og indretter luksuskontorer og andre ting som gavner dem selv mere end samfundet.

Pressen har typisk et helt tredje motiv; nemlig at generere kliks og sælge aviser og ganske enkelt at få fakta frem og så kan folk selv forholde sig til dem og reagerer på den måde de nu engang finder passende - også i stemmeboksen.

4. Man tager imod gæster så kontorerne skal være præsentable!

Ja. Det tror jeg ikke mange vil benægte. Men man kan faktisk godt indrette et kontor præsentabelt uden at det koster flere hundrede tusinder af kroner. Et kontor behøver heller ikke at fremstå moderne eller fornys hvert 8. år for at fremstå præsentabelt. Nogle vil mene snarere tværtimod.

I øvrigt må hensynet til landets egne skatteborgere, som trods alt betaler gildet, altså være mindst lige så stort som hensynet til fine ministerkolleger og andre gæster fra den store omverden.

5. Det koster bare meget i Danmark!

Ja, det er rigtigt at tingene er blevet dyre i Danmark. Blandet andet på grund af den politik der føres med meget høje skatter på arbejde og deraf følgende høje lønninger.

Men det er altså langt fra hele forklaringen. Det private får meget ofte bedre priser end det offentlige, fordi man i det offentlige jo bare bruger løs af andres penge og dermed ikke gør lige så meget ud af at presse priserne ned eller vælge billige løsninger.

6. Det er holdt inden for budgettet så intet problem!

Det er ikke et argument for unødvendigt frås. Budgetterne skal ikke bare "brændes af" så de ikke sænkes året efter.

Der skal altid vises omtanke med skatteborgernes midler og hvis der er så mange penge at politikerne kan indrette deres kontorer for hundreder af tusinder af kroner for hvert kontor, så beviser det blot at der bliver krævet for meget skat ind.

Lavere skatter i stedet for luksuskontorer til politikerne

Tak fordi du læste en leder på Folkets Avis

Du kan støtte Folkets Avis som dagsordensættende medie ved at blive abonnent.

Se mulighederne

Udgivet for :
Emmanuel Macron. Foto: Austrazil / CC BY-SA 4.0
Del Lavere skatter eller luksuskontorer til politikerne?
Like F
Udgivet for :
"Gule veste" demonstrerer imod afgifter i Frankrig. Foto: Obier / CC BY-SA 4.0
Del Lavere skatter eller luksuskontorer til politikerne?
Like F
Udgivet for :
Foto: Pixabay
Del Lavere skatter eller luksuskontorer til politikerne?
Like F
På 3. pladsen med 706 delinger:
Lars Løkke Rasmussen. Foto: ft.dk til pressebrug / fotograf ikke angivet
Del Lavere skatter eller luksuskontorer til politikerne?
Like F
På 2. pladsen med 1185 delinger:
På 1. pladsen med 1499 delinger:
Foto: Diliff / CC BY-SA 3.0
Del Lavere skatter eller luksuskontorer til politikerne?
Like F
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Nu 300 ud af målet på 324 betalende brugere

Hjælp os i mål inden Jul om fra blot 2 kroner om dagen

For kun 2 kroner om dagen er du med til at sikre driften af FOLKETS.DK og for 2 kroner mere understøtter du også den kritiske journalistik på vores flagskib Folkets Avis.

Se muligheder – eller gå direkte Til betaling (Allerede bruger? Log på her)