Primære faneblade

Socialdemokraternes hjemmeside / foto til pressbrug
Marianne Vind

Sort på hvidt

Hvorfor lyver du, fagforeningsdame

Del Hvorfor lyver du, fagforeningsdame
Like F

Marianne Vind er næstformand i fagforeningen HK og kandidat til Europaparlamentet for Socialdemokraterne.

Og så er hun fuld af løgn.

I hvert fald hvad ligeløn angår.

Men det vender vi tilbage til. Lad os først se hvordan hun indleder sit indlæg på Avisen.dk:

I en fremragende video fra det norske Finansforbund kunne man tidligere i år se to børn – en dreng og en pige – samle farvede bolde sammen. De hygger sig godt med det, hjælpes ad og får sammen løst opgaven.

Som belønning får de hver et glas med slik; vingummi, lakridser, slikkepinde. Men drengens glas er næsten dobbelt så fyldt med slik, som pigens er, og da uligheden i belønning opdages, er det altså ikke kun pigen, der finder det uretfærdigt. Det gør drengen i den grad også. For som de begge konkluderer, så bør de vel få samme belønning for samme arbejde? Argumenter om, at den ene jo er en pige, og den anden jo er en dreng, preller fuldstændig af på dem. Lige meget lakrids for lige meget arbejde er den eneste fair løsning ifølge børnene.

Jeg kan ikke lige se hvad der er så fremragende ved en video der på en falsk baggrund sår splid mellem kønnene allerede i børnealderen. Men hey - det er måske din ting.

Videre skriver du:

Og det er faktisk også en logik de fleste danskere kan forstå. Lige løn for lige arbejde.

Ja, sådan en omgang misvisende propaganda mener du lige at de fleste danskere "kan forstå" - nogen af dem er sikkert næsten lige så kloge som dig.

Dit problem er blot at du lyver. For vi HAR lige lige løn for lige arbejde i Danmark. Det er endda lovfæstet for mange år siden.

Nå, men lad os tage fat i din påstand om ligeløn:

Der er en 15 % forskel på den gennemsnitlige timeløn for mænd og kvinder. Smag lige lidt på den. 15 % lønforskel for det samme arbejde, fordi den ene er en mand, og den anden er en kvinde.

OK. Det var da en påstand sort på hvidt.

MEN!

Den mest omfattende og grundige undersøgelse af ligeløn i Danmark blev offentliggjort af lønkommissionen i 2010 og her konkluderede man:

Når der ses på arbejdsmarkedet under ét, er bruttolønforskellen mellem kvinder og mænds løn i forhold til lønnen for begge køn i udgangspunktet ca. 14-18 pct. i mændenes favør af- hængigt af lønbegreb. Af den samlede bruttolønforskel for arbejdsmarkedet kan ca. 10-11 pct.-enheder forklares statistisk.

Dekomponeres lønforskellen mellem kvinder og mænd statistisk, viser analysen, at lønfor- skellene i høj grad kan forklares med, at kvinder og mænd har forskellige individuelle karak- teristika og har forskellige uddannelser og arbejder i forskelligt aflønnede brancher, sektorer og arbejdsfunktioner.

Tilsvarende gælder en analyse på den offentlige sektor. Her er bruttolønforskellen under ét mellem kvinder og mænd mellem ca. 15-20 pct. afhængigt af lønbegreb. Af denne forskel kan analysen statistisk forklare ca. 15-17 pct.-enheder. Den statistisk uforklarede del udgør ca. 1⁄2- 3 pct.-enheder.

Så dine femten procent for "lige arbejde" er løgn og latin. Det rigtige tal ligger mellem 0,5 og 3 procent for det offentlige og lidt højere for det private.

Og det er vel at mærke ikke sikkert at disse resterende få procent skyldes kønsdiskrimination. Det er blot den andel som ikke umiddelbart kan forklares ved andre faktorer som den store undersøgelse tog højde for.

Det vil sige det er maks-tal.

Reelt er det meget sandsynligt at stort set intet som helst af lønforskellen i dagens Danmark kan forklares ved diskrimination imod kvinder eller favorisering af mænd.

Hele kampagnen Kvindernes Sidste Arbejdsdag er baseret på en falsk præmis.

Men det er da godt at du er begyndt at øve dig i manipulation og fordrejning, for jeg ser du gerne vil være politiker.

Så held og lykke med det :) 

Tak fordi du læste en original artikel på Folkets Avis

Du kan få adgang til al vores originale journalistik, men det kræver, at du bliver abonnent.

Det er dyrt for os at producere journalistik, og vi løber en betydelig risiko, når vi lægger os ud med den herskende klasse. Vi beder dig derfor støtte vores arbejde.

Vi tilbyder pakker fra blot 2 kroner om dagen og op – alt efter formåen og behov: Se abonnementer her.

Udgivet for :
Emmanuel Macron. Foto: Austrazil / CC BY-SA 4.0
Del Aktivt samtykke: Sex er voldtægt indtil staten har godkendt
Like F
Udgivet for :
"Gule veste" demonstrerer imod afgifter i Frankrig. Foto: Obier / CC BY-SA 4.0
Del Aktivt samtykke: Sex er voldtægt indtil staten har godkendt
Like F
Udgivet for :
Foto: Pixabay
Del Aktivt samtykke: Sex er voldtægt indtil staten har godkendt
Like F
På 3. pladsen med 702 delinger:
Lars Løkke Rasmussen. Foto: ft.dk til pressebrug / fotograf ikke angivet
Del Hvorfor lyver du, fagforeningsdame
Like F
På 2. pladsen med 1185 delinger:
På 1. pladsen med 1498 delinger:
Foto: Diliff / CC BY-SA 3.0
Del Hvorfor lyver du, fagforeningsdame
Like F
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Nu 300 ud af målet på 324 betalende brugere

Hjælp os i mål inden Jul om fra blot 2 kroner om dagen

For kun 2 kroner om dagen er du med til at sikre driften af FOLKETS.DK og for 2 kroner mere understøtter du også den kritiske journalistik på vores flagskib Folkets Avis.

Se muligheder – eller gå direkte Til betaling (Allerede bruger? Log på her)