Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Global opvarmning ender med en kold vasker

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Global opvarmning ender med en kold vasker

Skrevet af Peter Poulsen

Global opvarmning - eller klimaforandringer, som det nu er omdøbt til - er en politisk vedtagen "sandhed". Der er ingen videnskab bag, men masser af finansiering til "forskere", som med en universitetstitel vil udbrede budskabet.

For forskere der gerne vil levere fakta, er det en ulige kamp. Dels er det svært at skaffe forskningsmidler, dels er global warming alarmist "forskning" enten ikke mulig at peer-reviewe, eller er der så meget at man som forsker ikke magter at sable det ned. En syndflod af dårlig forskning fristes jeg til at kalde det.

Imidlertid er der forskere - mennesker der brænder for redelig videnskab - der ikke lader sig slå ud. De ernærer sig måske som undervisere og laver forskning i fritiden som Valentina Zharkova, jeg her vil præsentere.

Jeg tænker at alarmisterne allerede har forladt dette debatindlæg nu, så du, kære læser, er måske typen der godt ved lidt om CO2.

Du ved sikkert

  • at CO2 er nødvendig, faktisk mindst 150 ppm for at planter vokser.
  • at klimaet har været både varmere og koldere med mere CO2 i atmosfæren
  • at skydække giver lavere temperaturer.
  • at spartanskhed giver en fattig verden.

Valentina Zharkova er solfysiker. Hun forsker i at finde forklaringer på solens processer og variationer, og i samarbejde med andre forskere har hun fundet de parametre, som forklarer solens skiftende aktivitet - dens 350-400 års cykler bestående af de allerede kendte 11 års cykler.

Forklaringen ligger i solens magnetfelt, hvor den nordlige og sydlige varierer i forskellige frekvenser, men samlet korrelerer med solens aktivitet.

Formlen er baseret på nutidige målinger og regnet 10.000 år tilbage matcher resultatet med solpletobservationer i Kina for knap 2000 år siden og europæiske i det 17. århundrede med 97% og hun finder et Grand solar minumum fra 1650-1710, hvor vi havde den lille istid (en 60 år lang kuldeperiode).

Fremskrevet kan formlen således spå om klimavariationer de næste 1000 år, og den næste lille istid ser ud til at starte nu og vare godt 30 år.

Zharkova et al's resultater er lagt ud til peer review, bl.a. via magasinet Nature, sådan som rigtige forskere gør.  Viljen til at lytte mangler ikke overraskende fra den beskattende klasse. Det ville både koste lette penge og et ordentligt hak i ære og troværdighed. Der sker nok ikke meget før borgerne går konkurs på CO2-afgifter når boligerne skal holdes varme.

Du kan selv se Valentina Zharkova præsentere sine resultater i et foredrag hos Global Warming Policy Foundation.

Held i uheld kan man sige, ved vi inden for de næste 10 år om Valentina har fuldstændig ret. Solaktiviteten skulle være lavest fra 2028-32.

Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS