Primære faneblade

Foto: Pixabay
Køkkenkniv. Foto: Pixabay

Af Redaktionen

Trænger dit køkken til et par gode knive? En fremragende køkkenkniv er alfa og omega, når det lækre, hjemmelavede aftensmåltid skal fremstilles i køkkenet derhjemme. I denne forbindelse er det vigtigt at overveje en række punkter, så samuraisværdet ikke bliver til en skuffelse efter blot et par ugers brug. Det er dog ikke verdens nemmeste opgave at investere i den helt rette kniv for derefter at holde den vedlige. Hermed får du et overblik over de ting, som du skal huske på, når du går på udkig efter den næste køkkenkniv.

Knivens balance

Dette punkt er det første, som du skal tænke på, når du står med kniven i hånden henne i butikken. Har køkkenkniven ikke en ordentlig balance, vil den nemlig blive dårlig at holde på senere hen. Du tester knivens balance ved først at finde det neutrale punkt, som ligger der, hvor bladet møder skaftet. Sæt fingeren på punktet, lad kniven hvile, og hvis den her svæver, har den en fin balance. Vipper den på den anden side, skal du kigge nærmere på en anden kniv. Vær dog opmærksom på, at testen ikke virker, hvis kniven er meget længere end 25 cm, idet bladet her bliver for tungt.

Knivens smedning

Det næste punkt på huskelisten omhandler smedningen. I denne forbindelse skal du huske på en gammel fingerregel, som lyder, at de stærkeste knive er fuldskæftede. Dette betyder, at knivens stål løber ned gennem kniven, og at skæftet på kniven er sat sammen af to stykker træ eller kunststof, som sidder på hver sin side. Kan du ikke se stålet hele vejen igennem kniven, er det ofte en billigere udgave og mindre holdbar kniv. Dog findes der visse undtagelser, når du betragter særdeles gode knive. Her kan man tit ikke se stålet hele vejen igennem kniven, eftersom producenten har omsluttet skæftet hele vejen rundt om kniven med kunsttræ i høj kvalitet.

Husk strygestålet

Når du har fundet den helt rette køkkenkniv, skal du endelig heller ikke glemme det nødvendige tilbehør til kniven. Her er der netop et redskab, som skal stå øverst i notesblokken, og dette lyder på strygestålet. For at kniven skærer ordentligt, skal knivsæggens bittesmå tænder helst pege i den samme retning. Dette kan lade sig gøre ved at anvende et strygestål, så du kan rette tænderne op. Jo mindre tænderne stritter, jo færre chancer er der for, at de knækker. Hermed kan du med fordel anvende strygestålet hver gang, du skal i gang med madlavningen. Giv kniven et par strøg, og glæd dig over den fornemme skarphed. Du kan for eksempel finde et keramisk strygestål på hwl.dk, som er fremragende til hårde knive. Læg de flotte nye knive i en reol fra traevarer.dk, og værdsæt købene hver eneste gang, aftensmaden skal forberedes.

Udgivet for :
Lars Løkke Rasmussen. Foto: ft.dk til pressebrug / fotograf ikke angivet
Del Køkkenknive: Overvej disse punkter inden købet
Like F
Udgivet for :
Udgivet for :
På 3. pladsen med 746 delinger:
Anders Samuelsen. Foto: Steen Brogaard / ft.dk fotos til pressebrug
Del Køkkenknive: Overvej disse punkter inden købet
Like F
På 2. pladsen med 1177 delinger:
På 1. pladsen med 1205 delinger:
Foto: Diliff / CC BY-SA 3.0
Del Køkkenknive: Overvej disse punkter inden købet
Like F
/* START ONLY for PRINT */ /* END ONLY for PRINT */

Nu 296 ud af målet på 324 betalende brugere

Hjælp os i mål inden Jul om fra blot 2 kroner om dagen

For kun 2 kroner om dagen er du med til at sikre driften af FOLKETS.DK og for 2 kroner mere understøtter du også den kritiske journalistik på vores flagskib Folkets Avis.

Se muligheder – eller gå direkte Til betaling (Allerede bruger? Log på her)