Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Sundhedsvæsenet: For meget symptombehandling - for lidt helbredelse

Foto: Produnis / CC BY-SA 3.0
Foto: Produnis / CC BY-SA 3.0
Vil mere plads til alternative behandlingsformer give mere helbredelse?

Regeringens kommende sundhedsreform vil være en god lejlighed til at foretage et paradigmeskift i det danske sundhedsvæsen.

Reformen beskriver at der i 2025 skal der være 500.000 færre sygehusbesøg og 40.000 færre indlæggelser. Det gælder især for patienter med diabetes, hjertekarsygdomme, muskel-skelet sygdomme, angst, depression og lungesygdommen KOL.

Man frygter at det store antal danskere som har overlevet røg, sprut og fedt er på vej til at kunne fejre 80-års fødselsdag.

I generationer har vi behandlet syge mennesker med symptomdæmpende midler i stedet for at helbrede. De store gamle alternative behandlingsformer har klinisk dokumentation for at de kroniske sygdomme kan helbredes. I Danmark er det kun de 20% mest ressourcestærke som har valgt de alternative som første valg. Der er en klar ulighed som betyder at mange mennesker ikke er vidende om at der findes et alternativ.

De alternative behandlingsformer er alle tilladte i Danmark og efter vi ratificerede den Europæiske lægemiddellov, blev også naturmedicin tilladt i Danmark.

Giv de alternative et ydernummer og luk dem ind i de nye sundhedshuse som skal etableres over hele landet. Så kan patienterne selv vælge om de vil fortsætte med kun at få behandlet symptomerne eller om de vil få det bedre eller måske blive helbredt. Det bliver ikke dyrere end i dag da man ikke vælger både og.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:09
Emner: 
politik

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil