Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Sundhedsvæsenet: For meget symptombehandling - for lidt helbredelse

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Sundhedsvæsenet: For meget symptombehandling - for lidt helbredelse

Regeringens kommende sundhedsreform vil være en god lejlighed til at foretage et paradigmeskift i det danske sundhedsvæsen.

Reformen beskriver at der i 2025 skal der være 500.000 færre sygehusbesøg og 40.000 færre indlæggelser. Det gælder især for patienter med diabetes, hjertekarsygdomme, muskel-skelet sygdomme, angst, depression og lungesygdommen KOL.

Man frygter at det store antal danskere som har overlevet røg, sprut og fedt er på vej til at kunne fejre 80-års fødselsdag.

I generationer har vi behandlet syge mennesker med symptomdæmpende midler i stedet for at helbrede. De store gamle alternative behandlingsformer har klinisk dokumentation for at de kroniske sygdomme kan helbredes. I Danmark er det kun de 20% mest ressourcestærke som har valgt de alternative som første valg. Der er en klar ulighed som betyder at mange mennesker ikke er vidende om at der findes et alternativ.

De alternative behandlingsformer er alle tilladte i Danmark og efter vi ratificerede den Europæiske lægemiddellov, blev også naturmedicin tilladt i Danmark.

Giv de alternative et ydernummer og luk dem ind i de nye sundhedshuse som skal etableres over hele landet. Så kan patienterne selv vælge om de vil fortsætte med kun at få behandlet symptomerne eller om de vil få det bedre eller måske blive helbredt. Det bliver ikke dyrere end i dag da man ikke vælger både og.

Mere af denne skribent
Del Sundhedsvæsenet: For meget symptombehandling - for lidt helbredelse