Det er sundt med konkurrence mellem nationer.
Sundt at lande skal konkurrere om at give borgerne de bedste livsvilkår og laveste skatter.
Denne konkurrence sikrer at staterne ikke helt uhæmmet kan lade skatterne stige samtidig med at serviceniveauet falder og på den måde udbytte befolkningerne.
Men EU vil nu gøre skattepolitik til et "demokratisk" spørgsmål.
Det skal forstås sådan at man vil fratage medlemslandene retten til at nedlægge veto og dermed modsætte sig et EU-flertal på skatteområdet.
På den måde bliver magt flyttet fra nationalstaterne til EU i skattespørgsmål. Det sker fordi EU gerne vil sikre at enkelte lande ikke "underbyder" andre lande og tilbyder lavere skatter.
Det langsigtede mål er selvfølgelig at sikre at staterne altid kan tage skatter nok hos folket til at bureaukraterne i EU aldrig kommer til at mangle noget.
Det sjove er jo så at nogen mener at EU er noget neo-liberalt halløj. Men hvorfor skulle neo-liberalismen gå imod skattesænkninger. Det giver ingen mening.
I første omgang er det virksomhedsskatterne som EU vil diktere. EU vil forhindre at nogle lande har lavere virksomhedsbeskatning og dermed tilbyder mere favorable forhold for virksomhederne.
Igen må man undres over at nogle tror at bureaukraterne er "neo-liberale". De neo-liberale ønsker netop bedre forholde for virksomheder. Ikke som EU at virksomhederne skal låses fast på et højt skatteniveau i alle lande.
The Commission has today kick-started the debate on reforming decision-making for areas of EU taxation policy, which currently requires unanimity among Member States. This unanimity often cannot be achieved on crucial tax initiatives, and can lead to costly delays and sub-optimal policies.
Sådan lyder den officielle udmelding som kan læses her.