Primære faneblade

Plankebordene vinder indpas i de danske hjem

Annonce

Kommercielt

Hvor det før hen har været rene linjer og blanke overflader, der har prydet forsiderne i diverse boligmagasiner, ser er det i dag anderledes ud. Flere og flere vælger at få skiftet minimalismen ud med det rustikke. Og dette især, når det kommer til bordene.

Plankeborde sælger som aldrig før, og må dermed siges at være nyeste hit, når det kommer til indretning af boligen – både hos gamle og unge.

Det er dog ikke blot det rustikke design, der gør, at bordene er blevet så populære. Både en pris der kan matche selv de billige møbelforhandlere, en kvalitet der holder mange år frem, samt en tanke på bæredygtighed, får i dag mange menenkser til at ty til plankebordene.

 

Rustik og kontrastfuld indretning

Mange af de plankeborde, der bliver solgt for tiden, har et rustikt og mørk look. Langt de fleste vælger at benytte bordene som spiseborde, ved at få dem behandlet eller slebet, så de får en plan flade, hvor der snildt kan stå service og gryderetter, uden det vælter. Dog er bordene også begyndt at dukke op i form af eksempelvis skriveborde, der kan være en fin kontrast til et ellers moderne og lyst kontor, der har brug for lidt personlighed.

Helt overordnet bliver bordene i høj grad benyttet til at skabe kontraster i hjemmet. Det er især i boliger med meget lys og højt til loftet, man ser de store og robuste borde skinne klart igennem, for at give både et indtryk af noget patina, noget historie og ikke mindst kaste noget personlighed over hjemmet. De mange modeller og brede udvalg kan blandt andet ses på plankebord.dk.

 

Genbrug er guld – både for dig og miljøet

Rigtig mange af bordene er lavet fra gamle gulvplanker, der har udtjent deres værnepligt som gulv i eksempelvis en gammel herskabslejlighed. Selvom gulvet var blevet ujævnt og knirkende, er det ikke ensbetydende med, at det ikke stadig bestod af nogle gode og solide stykker træ. Derfor bliver rigtig mange gamle gulvplanker i dag genbrugt og benyttet til de famøse og moderne plankeborde.

Dette giver ikke blot en god historie til bordet, men er også med til at bidrage til en grønnere og mere bæredygtig tilgang til køb af nogle ting. Dette især noget der har fundet vejen til vores hjerter det seneste stykke tid, og sikkert fortsat vil gøre det i stigende grad.

På den måde gør mange af de moderne plankeborde også, at der slippes for at fældes yderligere mange træer, og i stedet sættes fokus på, at rigtig mange ting kan genbruges. Også gamle gulvplanker!

 

Kvalitet og design der er til at betale

Det robuste træ gør også, at bordene er af høj kvalitet, og dermed er til at have mange år frem. Dette er dog ikke ensbetydende med, at prisen er sat derefter. Grundet en del af bordenes simple opbygning samt genbrugelige materialer, fås en del af bordene også til priser der er til at betale for de fleste. Ofte er bordene til og med håndlavede, og har alligevel en pris, der hurtigt kan komme til at konkurrere med almindelige møbelforhandlere som eksempelvis Ilva eller IKEA.

annonce
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn