Gå til hovedindhold

Nu vil "psykisk nedslidte" have tidligere folkepension - skulle vi ikke bare alle gå af som 60-årige?

Nu begynder lærerne at tale om "psykisk nedslidte".

Og det var jo forudsigeligt at Socialdemokraternes udspil om differentieret pensionsalder ville ende med et kapløb mod bunden.

En konkurrence om hvem der kan fremstille sin egen faggruppe som hårdest ramt - som den det er mest synd for,

Med forslaget til differentieret pension er der lagt op til alles kamp mod alle - om at fremstille sig som dem der har det hårdest og er de største ofre.

Og det ser vi så nu ske.

For først var der tale om at det skulle gælde fysisk hårde fag. Men nu kommer andre så på banen og siger at de også skal gælde psykisk hårde fag.

Alle er ofre i det her samfund, for jo mere man kan være et offer, jo mere giver politikerne en.

Hør hvad Tomas Kepler fra Gymnasieskolernes Lærerforening siger til Avisen.dk

Jeg ønsker mig en model, hvor samfundet tager hånd om alle, der bliver ramt af nedslidning, hvad end, det er fysisk eller psykisk. Det mener jeg, at alle i et universielt velfærdssamfund må kunne blive enige om, tilføjer gymnasieformanden. 

Ja, for det skulle jo nødig blive sådan at gymnasielærere med lange ferier og høje lønninger ikke også kunne gå før på pension som de fysisk nedslidte.

Incitamenterne bag differentieret pensionsordning er dybt perverse. Og en sådan ordning splitter befolkningen.

Socialdemokraterne og øvrige partier som nu går med på ideen om differentieret folkepension gør direkte skade på den danske folkesjæl.

Men det er sikkert også meningen.

Alle vil selvfølgelig gerne på pension tidligere, men alle vil også have alle andre til at betale for det.

Samtidig aldres befolkningen i Danmark.

Forslaget om differentieret pension er det mest ødelæggende som er kommet frem i politik i årtier.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.