Primære faneblade

Fodbold når det er bedst og værst

Annonce

Kommercielt

Har du tænkt på, hvad der gør fodbold så fantastisk og forfærdeligt på samme tid? At det er noget, vi jubler over, men at vi samtidig fælder en tåre, når tingene ikke går på den måde, vi håbede. ”Det er jo bare sport”, er der nogle, som siger. Men det siger vi bestemt ikke.

 

For fodbold er netop ikke bare alt det, som sker inde på den grønne plæne, og derfor er det forkert at sige, at det bare er sport. Fodbold er så meget mere vigtigt end det. Fodbold er nemlig en af de få ting, som kan samle ufatteligt mange mennesker, og i de fleste tilfælde på en god og fredelig måde, hvor de kan være sammen om sporten.

 

VM i fodbold er et godt eksempel. Med al politisk snak lagt til side i denne artikel, er fodbold-VM måske det mest mangfoldige event på planeten. Her samlet alle verdens nationaliteter – også dem, som ikke har et landshold, der er kvalificeret – og fester sammen. Her mødes folkefærd på tværs af religioner, nationaliteter og politiske synspunkter og hygger sig sammen, som vi ville kalde det på dansk.

 

Vil du lære mere om alt mellem himmel og jord, når det gælder fodbold? Klik her for at finde masser af fodboldnyheder og god læsning til dig, som elsker sport.

Fodbold er også tragedier

 

Fodbold er selvfølgelig ikke kun en dans på roser, for der findes også masser af tragedier i sportens verden. Selvfølgelig er det ikke katastrofer, som vi ser andre steder i verden, men nærmere personlige tragedier omkring negerlag. Når hele fangrupper, klubber og passionerede tilhængere forventningsfuldt har håbet på noget, som ikke blev til noget. Det giver ar på sjælen, og det er noget, som sidder i folk længe efter.

 

Men er det ikke lidt dumt, når vi har så meget vigtigere ting at op i? Nogle vil mene, at svaret er ja, imens andre vil sige, at det netop er vigtigt at have noget at gå op i, som ikke bare handler om seriøs politik, krig og global opvarmning.

Fodbold er nye syn på tingene

 

Fodbold er dog bestemt også meget mere end bare glæde og tragedier. Det handler for rigtig mange mennesker også om at være optaget af sporten og, ikke mindst, beskæftiget med den. Fodbold skaber mange arbejdspladser i både klubber og organisationer, ligesom det giver mange af de frivillige et unikt sammenhold.

 

Det er også med til at skabe nye syn på tingene. Nogle gange ser man bare lidt klarere, når man har fået sig en sjov og underholdende oplevelse, og derfor er der ingen tvivl om, at fodbold altid vil være på mode. Der er ganske enkelt ikke meget, som kan hamle op med det.

 

Andre sportsgrene har naturligvis mange af de samme elementer, og i sidste ende er det en smagssag. At fodbold er blevet så stort, som det er, handler selvfølgelig om tilfældigheder, ligesom man i tidernes morgen har fundet et spil, hvor detaljerne er tilpas nuancerede til, at man aldrig oplever det samme to kampe i træk. 

annonce
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn